Gatuzo: Dajte da ne pravimo budale od sebe...!

Trener Milana pred petu rundu Lige Evrope. . .

Fudbal 29.11.2018 | 11:00
Gatuzo: Dajte da ne pravimo budale od sebe...!
Da li je put do Lige šampiona lakši preko Serije A ili Lige Evrope i koliko Milan zaista zanima da daleko dogura u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju? To su sve legitimna pitanja koja zanimaju navijače i ljubitelje fudbala uopšte, a trener Rosonera Đenaro Gatuzo pred utakmicu sa Didelanžom zdravorazumski razmišlja i indirektno odgovara da je glavni cilj, iliti bolje reći obaveza igrača da od sebe ne naprave budale. 

Podsetimo, Milan je u Luksemburgu slavio teškom mukom sa 1:0, pogotkom Gonzala Iguaina, tako da Gatuzo ne dozvoljava nikakvo opuštanje, bez obzira što se radi o daleko najmanjem timu u Ligi Evrope, a verovatno i najslabijem u igračkom smislu...

"Oni znaju da igraju, rade to kao tim i naterali su nas da patimo u prvom meču", kazao je šef struke sedmostrukog prvaka Evrope. 

"Zato moramo da budemo svesni da bez ozbiljnog zalaganja nećemo moći do bodova. Mnogo nam je trebalo da bismo osvojili tri boda na njihovom terenu, dobro smo to upamtili. Situacija je prilično jasna. Ako pogledate stanje u grupi očigledno je - ne pobedimo li dovešćemo sebe u jako tešku situaciju. Uostalom, ne treba da pravimo budale od sebe", poručio je Gatuzo. 

Milan posle Didelanža ide u Pirej i zbog toga ne sme ni da pomišlja na kiks sutra.  

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar