Izetbegović i Čović u Mostaru

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović potvrdio je danas medijima da će u petak 30. novembra u Mostaru biti održan sastanak sa predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem.

Bosna i Hercegovina 28.11.2018 | 16:58
Izetbegović i Čović u Mostaru
Sastanak će biti održan u Gradskoj vijećnici. Čović je ranije održao sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i dogovorio zajedničku saradnju. Obojica su poručili da za formiranje vlasti na državnom nivou čekaju trećeg partnera i da im je svejedno ko će to biti. Izetbegović je danas kazao da je SNSD nezaobilazan u formiranju državne vlasti. Pozvao je blok koji čine SDP BiH, DF i Naša stranka na saradnju, te je već održao sastanke sa Nikšićem i Komšićem.

Čović je ranije u Mostaru imao susret i sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem, ali su detalji tog sastanka ostali nepoznati.

U Državnom parlamentu SDA ima devet zastupnika, HDZ BiH pet, SNSD šest zastupnika s tim da je Obren Petrović napustio SDS i pridružio se SNSD-u.

Izvor: Patria

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

075

28.11.2018 16:01

Neće u F.BiH niko sa SDA i HDZ i izgleda da gube finansijske poluge moći to njih boli najviše! Je.e se njima i za Bošnjacima, i za Hrvatima, a tek posebno za Srbe i za nas ostale "manjine"!

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

28.11.2018 20:45

Sad ce Dodik da intervenise nece on bez Bakira i Covica. Jedini nacin da Dodik ukloni zastavu RS je da se Bakir i Covic vrate.

Name

KAKO TO:

28.11.2018 18:18

Godinu i više ne govorite,prepucavate se a danas opet sastančite kad ste vidjeli da vas je napaćeni narod pročitao i kaznio na izborima pa danas klečite obojica na koljenima pred svima da vas kako tako vrate u vlast koje niste zaslužni.Gdje ste bili 20 godina sad bi vi znali šta treba dvije bruje i sramote,narod vas je kaznio na redu je kazna božja::::

ODGOVORITE
Name

Re

28.11.2018 20:48

Izgleda da smo mi Srbi najgori svi se rjesavaju laznih patriota samo mi drzimo Dodika.