Babić: Ne idemo tamo, tek da odigramo utakmicu!

Ali je mnogo povređenih! Fudbaler Crvene zvezde Srđan Babić nada se pozitivnom ishodu po Zvezdu u Napulju, ističe da je svaki bod veliki, ali i da su posle Liverpula "porasli apetiti".

Fudbal 28.11.2018 | 09:45
Babić: Ne idemo tamo, tek da odigramo utakmicu!
Crveno-bele očekuje meč petog kola grupe C Lige šampiona protiv Napolija na San Paolu.

Italijanski tim je do sada možda i najviše pokazao u grupi, mada je grupnu fazu započeo remijem u Beogradu. BIli su tvrd orah i za Liverpul i za PSŽ od kojih je Zvezda u gostima glatko gubila.

Ipak, sve se promenilo posle dva gola MIlana Pavkova na "Rajku".

"Porasli su apetiti posle one utakmice s Liverpulom kući, iznenadili smo ih tako da na put u Napulj ne idemo tek tako na utakmicu nego da napravimo neki rezultat, ali imamo mnogo povređenih igrača. Daćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom skoru", rekao je Babić.

Kjevo iz Verone je za vikend uspeo da izvuče bod na San Paolu, ali je Napoli u tom meču imao više šansi za gol, dok su se igrači Kjeva branili i uz sreću remizirali 0:0. Babić kaže da ne bi trebalo oponašati Kjevo.

"Radili smo analizu utakmice, gledali smo malo i Kjevo kako je igrao, mi ćemo malo drugačije postupiti, videćemo šta će biti", kaže Zvezdin štoper.

Na pitanje koliko očekuje drugačiju utakmicu od one septembarske na "Marakani" kada je bilo 0:0, Babić kaže da se kod kuće ne gubi mnogo utakmica i da su gostovanja drugačija.

"Znamo šta nas očekuje, možda mogu neke sitne promene da naprave, ali generalno neće se to mnogo promeniti", smatra Babić.

Objašnjava da njemu i ekipi više odgovaraju igrači kao što je Arkadijuš Milik, a Napoli u svom "arsenalu" ima i igrače poput Lorenca Insinjea ili Drisa Mertensa.

"Ako oni budu igrali biće ih malo teže čuvati, ali ko god igra u Napoliju, nema razlike u igri", ističe Babić koji odgovara i na pitanje koliko bi eventualno i bod značio u Italiji.

"Svaki bod bi značio mnogo, pogotovo što smo dobili najtežu grupu i što su nam povređeni neki igrači. Imamo ih dosta povređenih, ali ko god da izađe na teren mora da da svoj maksimum, to je prvo što moramo da uradimo. Nadam se da će posle toga sve doći na svoje. Zavisi i kako se utakmica otvori, ako se dobro otvori, ako dobro uđemo, čvrsto, mislim da Napoliju neće biti nimalo lako", kaže Babić.

Meč između Zvezde i Napolija je na programu u sredu od 21 sat na stadionu San Paolo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar