MUP KS: Predano radimo na istrazi

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Kantonalno tužilaštvo KS, kako je danas izneseno na sjednici Vlade Kantona Sarajevo, angažovano i predano rade na istrazi ubistva dva pripadnika MUP-a KS.

Bosna i Hercegovina 27.11.2018 | 16:12
MUP KS: Predano radimo na istrazi
Današnja sjednica Vlade održana je upravo na ovu temu, a glavna Kantonalna tužiteljka Dalida Burzić naglasila je ovom prilikom da su krivična djela po nepoznatom počiniocu, kao što je ubistvo policajaca, vrlo osjetljiva te da u čitavom procesu, u skladu sa zakonima i nadležnostima svako ima svoju ulogu, nadležnost i zadaću.

– Informacije o toku istrage ne mogu biti prezentovane javnosti. Svi se krećemo i radimo u okvirima svojih ingerencija, a javnosti, kada to bude procijenjeno, informacije neće biti uskraćene – naglasila je Burzić, piše Klix. 

Vlada je informisana i o aktivnostima MUP-a KS u dijelu okončanja izrade Akcionog plana u borbi protiv krađa automobila u KS gdje će, kako je naglasio policijski komesar MUP-a KS Mevludin Halilović, biti ugrađene dodatne preventivne mjere, od obaveze osvjetljavanja parkinga, njihovog ograđivanja, video nadzora i sl.

Prema Vladi će vrlo brzo biti upućen i prikaz okvirnih finansijskih sredstava potrebnih za realizaciju zaključaka Skupštine KS koji tretiraju stvaranja boljih uslova za rad MUP-a KS.

Upravo o poboljšanju tih uslova, u svim njegovim segmentima, Vlada će na osnovu iskazanih potreba nastaviti pružati kadrovsku i materijalnu podršku MUP-u KS i Kantonalnom tužilaštvu.

Izvor: Kliks

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Daj Bože.....

27.11.2018 15:34

Imam težek osećaj da se radi o klasičnoj sačekuši. Kradljivci auta nisam čuo da pucaju na auto u pokretu. Oni "lopove" nisu ničim ugrozili. Da su "lopovi" htjeli ubiti bilo koje policajce nisu morali tu čekati. Mislim da su ubice znale ko je u autu i čekale. Neko je smislio način da ih se riješi

ODGOVORITE
Name

Igor

27.11.2018 16:24

I ja mislim da su bili "previse" predani poslu u drustvu u kom se to ne isplati .

Name

re

27.11.2018 21:10

Policija ih pobila , smetali posteni policajci koji su remetili planove. Dalida nema obraza ni truni, a kakva je treba pitati njenog svalera advokata kriminalca Jasmira Muratovica, uzeo pare za Dalidu da slzcaj Memic zataska kao i ovaj. Koga bagro cuvate i stitite???

Name

Interesantno i zalosno

28.11.2018 06:52

Njihova su dijeca ostala bez oceva, njihovi ocevi ostali bez sinova a oni poginuli casno radeci svoj posao. Ubili ih kriminalci vjerovatno po necijoj naredbi i dojavi. A koliko to nas interesuje govore ova tri komentara. A na svaku zajebanciju koju napravi neko od politickih tralja pukne dvijesta komentara. Koliko smo mi zapaljiv narod na gluposti prosto nevjerovatno

ODGOVORITE