Svi ih volimo, a tope kilograme i čuvaju zdravlje

Istraživanja su potvrdila da grickanje pistaća može da utiče na težinu.

Zdravlje 27.11.2018 | 12:26
Svi ih volimo, a tope kilograme i čuvaju zdravlje
Ove semenke izuzetno su bogate kalijumom, kalcijumom, vitaminima C, A, i E, kao i folatima. Uz to, sadrže i mikroelemente: gvožđe, cink, bakar, mangan, selen i vitamin C (pet miligrama).

Pistaći imaju malo kalorija u poređenju s ostalim orašastim voćem – porcija od 30 grama ima 160 kalorija. Uzmimo za poređenje bademe – to znači da možete pojesti više pistaća za isti kalorijski iznos – 49 pistaća jednako je samo 23 badema.

Osim što su izuzetno kalorični, oni su i izuzetno masni (44,4 miligrama masti), ali i bogati ugljenim hidratima (27,97 miligrama).

Zahvaljujući visokoj kalorijskoj vrednosti brzo će vas zasititi, a pri tome će smanjiti nivo holesterola i zaštititi srce.

Pistaći su veoma zdrava grickalica, posebno korisna kada vas uhvati glad između obroka. A kad je pitanje koju vrstu izabrati - oni u ljusci zasigurno su bolji izbor. To će vas usporiti u konzumaciji – dobićete vremena da vaš mozak shvati da ste siti, a i po količini očišćenih ljuski bićete svesniji koliko ste ih u stvari pojeli.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar