Grad Đenova se nudi: Igrajte Superklasiko kod nas!

Zbog problema u Argentini, stigla ponuda iz Italije!

Fudbal 27.11.2018 | 13:45
Grad Đenova se nudi: Igrajte Superklasiko kod nas!
Đenova se ponudila da bude domaćin revanša finala Kopa Libertadores između River Plejta i Boke Juniors zbog istorijske veze tog grada i dva pomenuta kluba.

Taj istorijski Superklasiko je trebalo da se igra juče, međutim pošto je Bokin autobus bio napadnut, a neki od igrača povređeni, utakmica je odložena. I ne zna se kada će se odigrati.

Boku su osnovali imigranti iz Đenove, dok je River nastao od dva bivša kluba, Santa Rose i Rozalesa, a Santa Rosu su takođe osnovali imigranti iz Đenove.

"Dragi predsednici, naš grad blizak po istoriji, kulturi i sportu sa Buenos Ajresom, oseća duboku i nerastvorljivu vezu sa dva vaša prestižna kluba, koji su osnovani od strane naših zemljaka koji su imigrirali iz Italije u Argentinu ranih godina 20-og veka i sada su bratski klubovi sa našim timovima Đenovom i Sampdorijom. Bolni događaji koji su vas nedavno pogodili probudili su dubok osećaj zajedništva. Zato imamo čast da vas pozovemo u svoj grad koji vam je na raspolaganju da ugosti tako važno finale, derbi glavnog argentinskog grada. Zahvalni smo na pažnji i ostajemo vam na raspolaganju ako vam nešto bude potrebno", stoji u saopštenju grada Đenove.

Zanimljivo...

Da li ima smisla da se revanš odigra negde van Monumentala?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar