RUS: Čudo u Moskvi! CSKA ''grozan'' u Groznom!

Ekspresni Žamaletdinov ga gao čim je ušao u igru - CSKA grozan za Ahmat! Nije mladom napadaču smetalo što se igrao 97. minut. . .  Čudo u Moskvi! Ural ostvario prvu, istorijsku, pobedu na gostovanjima kod Lokomotive!

Fudbal 23.11.2018 | 22:25
RUS: Čudo u Moskvi! CSKA ''grozan'' u Groznom!
CSKA sa pobedom ide na zimsku pauzu u prvenstvu Rusije. Armejci su gostovali Ahmatu i savladali su ga s 0:2 (0:0). Za nova tri boda.

Prvi i najvažniji gol na meču postigao je Hordur Magnuson u 57. minutu. Defanzivac sa Islanda se odlično snašao u protivničkom šesnaestercu i glavom je posle kornera uspeo da zatrese mrežu protivnika. Ispostavilo se na kraju da je ovo bio momenat koji je odlučio meč, a Žamaletdinov je u 97. minutu samo potvrdio. I to samo 20-ak sekundi pošto je ušao u igru. Njemu je baš malo potrebno da pokaže šta zna.

CSKA sa ova tri boda ima ukupno 26 na kontu i deli drugu poziciju sa Krasnodarom koji ima meč manje. Zenit je prvi sa 31, a i on tek treba da odigra duel 15. kola.

Moskovljane za samo četiri dana očekuje veoma važan meč protiv Plzenja u Ligi šampiona, gde će pokušati da uhvate poslednji voz za borbu za nokaut fazu.

Takmičenje u ruskom šampionatu CSKA nastaviće utakmicom protiv Rostova 2. decembra.

Čudo u Moskvi! Ural ostvario prvu, istorijsku, pobedu na gostovanjima kod Lokomotive.

Fudbaleri Urala nokautirali su aktuelnog prvaka Rusije i to na njegovom terenu. Ekipa iz Jekaterinburga pobedila je Lokomotivu sa 2:1 u utakmici 15. kola Premijer lige i nastavila hod ka gornjem domu.

Ovo je ujedno bio i prvi trijumf Urala na gostovanjima kod Lokomotive otkako se klub takmiči u elitnom rangu, a ukupno tek druga ako se računaju i utakmice u Jekaterinburgu.

Da sve bude još interesantnije, Ural je do uspeha došao posle preokreta jer je Fjodor Smolov u 26. minutu iskoristio dodavanje Mirančuka i doveo domaćina u vođstvo.

Gosti nisu morali da čekaju dugo na izjednačenje, jer je pet minuta kasnije Denis Kulakov bio precizan.

I kada je bilo za očekivati da u drugom poluvremenu Lokomotiva svom silom krene napred, Ural je uspeo da priredi šok domaćinu jer je u 51. minutu Otman el Kabir iz penala postigao drugi gol i, pokazaće se, rešio pitanje pobednika.

Srpski internacionalac Dominik Dinga celu utakmicu odgledao je utakmicu sa klupe za rezervne igrače Urala.

RUSIJA 1 - 15. KOLO

Petak

Ahmat - CSKA Moskva 0:2 (0:0)
/Magnuson 57, Žamaletdinov 97/

Lokomotiva - Ural 1:2 (1:1)
/Smolov 26 - Kulakov 31, El Kabir 51/ 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar