Studenti neće ponuđene mrvice

Novo okupljanje studenata ispred prvog paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” čijim se radovima ne nazire kraj. Nezadovoljni su i odlukom Upravnog odbora doma da se brucoši oslobode samo dva mjeseca plaćanja smještaja, odnosno 40 KM koliko košta boravak u domu.

Republika Srpska 23.11.2018 | 16:23
Studenti neće ponuđene mrvice
Brucoši koji su trenutno smješteni u drugom paviljonu Studentskog centra “Nikola Tesla” biće oslobođeni plaćanja stanarine za naredna dva mjeseca, odnosno za decembar i januar. Ove informacije saopštio je vršilac dužnosti direktora Dragoslav Topić, nakon održane sjednice Upravnog odbora SC ”Nikola Tesla”.

„Zahtjev Skupštine studenata je bio da se studenti oslobode plaćanja stanarine za onaj period za koji se i kasnilo. U pitanje je bila procedura oko dobijanja upotrebne dozvole i otprilike sve to je trajalo duže nego što je bilo predviđeno“, istakao je v.d. direktora SC „Nikola Tesla“ Dragoslav Topić.

Ovom odlukom studenti nisu zadovoljni. U znak protesta ponovo su se okupili ispred prvog paviljona.  Traže da ih Uprava Studentsko centra “Nikola Tesla" oslobodi plaćanja i hrane ili da budu oslobođeni narednih deset mjeseci plaćanja smještaja.

 “Danas smo se  okupili još jednom da pokažemo da naša borba neće prestati i da se nećemo zasititi mrvicama koje su nam ponudili. Pojavila se informacija da smo mi zahtjevali tih 125KM ili dva mjeseca bez naknade da plaćamo. Mi to nikada nismo rekli, to je samo igra studentskih predstavnika“, naveo je student iz Ribnika Vladimir Mišković.

Studenti su i ovaj put pokazali da su ogorčeni kašnjenjem radova na prvom paviljonu.  Predstavnici Skupštine studenata ističu da rekonstrukcija kasni zbog nesporazuma sa bivšim ministrom koji je potpisivanjem aneksa ugovora omogućio izvođaču radova da se posao opremanja produži za 30 dana.

"Ovakve greške su neprihvatljive", poručio je i poslanik PDP-a u NS RS Draško Stanivuković.

 “Nismo ni mi znali do sastanka između ministarstva, nadzornog odbora, rukovodstva Studentskog centra i nas kao Unije studenata RS. Nismo uopšte znali da je potpisan aneks ugovora koji omogućava da se produži rok za rekonstrukciju za 30 dana. Tako da izvođač radova nije probio rok. Rok za završetak radova je 31.12.2018. godine“- poručili su predstavnici Unije studenata RS.

„Šta nas briga ko je potpisao taj aneks o produženju roka. Nije to naš problem. Ministar dao ostavku i više ga nema pa je on kriv. Mi nismo ministra ni imenovali ni razriješili, niti smo mi krivi za to. Mi ne želimo samo da posljedice trpe studenti“, poručio je Stanivuković.

Svoje zahtjeve studenti su uputili Ministarstvu prosvjete i kulture RS. Dali su im rok do ponedjeljka da se konkretno izjasne povodom ove situacije u Studentskom centru “Nikola Tesla”. Ukoliko ne dođe do usaglašavanja studentske populacije, njihovih predstavnika, Uprave doma i Ministarstva prosvjete i kulture, studenti su poručili da će svoje nezadovoljstvo i dalje iskazivati putem protesta, jer demokratskim putem nisu uspjeli ostvariti željene ciljeve.  



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

xyy

23.11.2018 17:49

Jadno vase studiranje na tim fakultetima,jadno vase znanje koje sticete na tim ustanovama.Te vase diplome ni u Srbiji ne priznaju,jedino ih Dodik priznaje.

ODGOVORITE
Name

Haha

23.11.2018 18:58

Kako god Dodik je kriv.

Name

roki

24.11.2018 09:51

Ovi studenti su takva bagra bezobrazna,imaju smjesta i hranu najeftiniju u regionu i uvjek su nezadovoljni i uvjek nesto traze,i povrh svega se pojavi dobri duh grada Banja Luke Drasko Stanivukovic i on pocne pametovati i traziti neku pravdu ja bih vas sve na ulicu najurio pa da vidite kolike su kirije sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

replik

26.11.2018 12:05

treba ih poslati na radnu akciju, imaju najjefti9niji smeštaj i hrani, najlakše fakulteta na svetu i opet neće da uče, treba njih poslati na radne akcije da malo osete šta je život