Trinkijeri: Pojačanja? Sigurno nam treba nešto...

„Nije to pitanje za mene“, podvlači trener Partizana.  Trinkijeri: Ništa nije iznenađenje! Trener Partizana priznao je da njegova ekipa u meču protiv Valensije nije pokazala napredak, ali podvlači da je od dolaska u klub znao da neće imati lak posao.

Košarka 22.11.2018 | 12:15
Trinkijeri: Pojačanja? Sigurno nam treba nešto...
"U odlučujućim trenucima je prevagnulo njihovo iskustvo. Uradili su sve prave stvari kada je trebalo. Kada izgubite od Valensije 69:61, jasno je da je problem bio naš napad. Promašili smo mnogo otvorenih šuteva, što je vodilo gubitku samopouzdanja i to nas je koštalo pobede", rekao je na konferenciji za novinare Andrea Trinkijeri.

"Dali su 11 trojki, to je gotovo polovina njihovog napadačkog učinka. Verujem da su bar pet trojki postigli posle ofanzivnih skokova, kada je vrlo teško postaviti kvalitetnu odbranu".

Zašto toliko grešaka posle vođstva od 57:52?

"Jer ova ekipa pravi greške. Kratki smo, mladi smo, fali nam jedan bek, a to znači malo kreacije u napadu. Ništa što se dešava nije iznenađenje. Valensija je puna igrača koji godinama igraju Evroligu i Evrokup. Mi smo pravili ogromne greške, ali nismo potonuli. Non-stop igramo, nemamo vremena za treninge i sve ovo što se dešava, baš tako sam i očekivao. Voleo bih da pravimo pet grešaka manje po četvrtini, ali za sada nije tako lako".

Hoće li biti pojačanja?

"To pitanje nije za mene. Nama sigurno treba nešto, ali za sada smo u ovom sastavu i ovako ćemo igrati. Danas nismo pokazali napredak, ali sa ovakvom ekipom to nikada ne ide linearno. Mislim da smo protiv Zenita i u Podgorici odigrali dve super utakmice. Sada je trebalo da odigramo loše, ali da dobijemo utakmicu. Na kraju nismo pogodili dovoljno otvorenih šuteva da se to desi... Ova ekipa će uvek grešiti, samo moramo da imamo više stabilnosti, da možemo da igramo kroz te greške".

Evrokup?

"Imamo još dve utakmice i moramo sve učiniti da ih dobijemo".

Da li je presudilo iskustvo, ili kvalitet gostujućeg tima?

"Fifti-fifti. Kvalitet, jer su Dubljević i Van Rosom sve vreme bili problem. Iskustvo, jer kada je trebalo da nas zadave, oni su nas zadavili".

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar