LN: Crna Gora opstala! Škotska u višem rangu!

Crna Gora izbegla eliminaciju, Rusija bez Lige A! Fudbaleri Crne Gore poraženi su pred domaćom publikom od Rumunije sa 1:0 u poslednjem kolu četvrte grupe Lige C.  U poslednjem kolu grupe 4 divizije C Lige nacija reprezentacije Crne Gore poražena pod Goricom Rumunije 0:1! "Het-trik" Foresta promovisao Škotsku! Promociju u višu diviziju Lige nacija u utorak uveče osigurali Škoti pobjedom nad Izraelom (3:2), odnosno Šveđani protiv Rusije (2:0), dok je rasterećeni Portugal osvojio bod protiv Poljske (1:1).

Fudbal 21.11.2018 | 10:00
LN: Crna Gora opstala! Škotska u višem rangu!
Crna Gora je uspela da izbegne ispadanje u Ligu D i to zbog bolje gol razlike od Kipra.

Rumuniji je bila potrebna pobeda kako bi se nadali prvom mestu, međutim kako je Srbija savladala Litvaniju, ovo je bila "pirova" pobeda za Rumune.

Jedini gol na meču postigao je Cukudjan u 44. minutu. Posle šest odigranih mečeva Rumunija ima 12 bodova, dva manje od Srbije, a Crna Gora svega sedam.

U Beogradu pet, u Podgorici jedan - "bezvredan".

Jer, rezultat utakmice poslednjeg, 6. kola Grupe 4 između Crne Gore i Rumunije nije uticao na to ko će izboriti plasman u viši, a ko ispasti u niži rang - 0:1 (0:1)!

To će biti Srbija i Litvanija...

Crna Gora mogla je da ispadne i kao najslabija trećeplasirana ekipa u C ligi, ali je to na kraju bio Kipar. Oba tima imala su po bod na tabeli iz koje su brisani rezultati protiv četvrtoplasiranih, s tim da su Kiprani imali nešto lošiju gol-razliku - 1:5, odnosno 2:7.

Kipar je veče pre toga izgubio kod kuće od Norveške 0:2, što je značilo da bi poraz "sokolova" od tri gola razlike značio i ispadanje u D ligu, u kojoj se takozvano Kosovo prošetalo u viši rang bez poraza.

Stadion pod Goricom. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka) Strelac: Cukudean (Rumunija). Žuti kartoni: Janković, Jovović, Kosović, Ivanić, Vešović (Crna Gora), Kešeru, Manea (Rumunija)

Crna Gora: Petković - Marušić, Kopitović, Simić, Vešović - Ivanić (Klimenta 87.), Kosović - Jovović, Janković (Đorđević 81.), Mugoša - Bećiraj (Boljević 64.).

Rumunija: Tatarušanu - Manea, Sapunaru, Moci, Toska - Stanćiju, Anton - Ćipćiju (Deak 82.), Maksim, Kešeru - Cukudean (Puškaš 74.).

U Ligi B fudbaleri Švedske savladali su Rusiju sa 2:0. U veoma važnom meču za obe selekcije, Švedska se trijumfom plasirala u grupu A i obezbedila mesto u plej-ofu. 

Golove za "Vikinze" postigli su Lindelof u 41. i Berg u 72. minutu. 

Rusija je bila ispred Švedske, ali su domaći fudbaleri slavili sa dva gola i zbog bolje razlike obezbedili su prvo mesto.

Na meču između Portugala i Poljske sve je bilo već pre meča rešeno. Portugalci su već ranije obezbedili plasman, dok su Poljaci ispali. Na kraju meč je završen rezultatom 1:1. 

Gol za Portugal postigao je Silva u 34, dok je za Poljsku strelac bio Milik u 66.

Kada je reč o još jednom meču Lige C, fudbaleri Škotske su savladali Izrael sa 3:2. Golove za Škotlanđane postigao je Forest u 34, 43. i 64. minutu, dok su za Izrael strelci bili Kajal (9) i Zahavi (75). 

Škotska je ovom pobedom obezbedila prvo mesto, dok je Izrael ostao drugi sa tri boda manje.

"Het-trik" Foresta promovisao Škotsku! Promociju u višu diviziju Lige nacija u utorak uveče osigurali Škoti pobjedom nad Izraelom (3:2), odnosno Šveđani protiv Rusije (2:0), dok je rasterećeni Portugal osvojio bod protiv Poljske (1:1).

S obzirom da su remijem protiv Italije u Milanu (0:0) prošle subote osigurali plasman na završni turnir Lige nacija, Portugalci su protiv "otpisane" Poljske opet remizirali u Grupi 3 Divizije A (1:1).

U utorak uveče u Gimaraešu, domaćin je poveo u 34. minutu. Centrirao je iz kornera Renato Sančez na prvu stativu, a tamo se odlično snašao Andre Silva i pogodio mrežu Vojćeha Šćešnog - 1:0.

Međutim, u nastavku su se probudili Poljaci i nakon što je u 65. minutu Danilo Pereira skrivio penal i zaradio crveni karton, gosti su stigli do izjednačenja . Strijelac sa "bijele tačke" bio je Arkadijuš Milik - 1:1.

Do kraja su poljski fudbaleri mogli i do prve pobjede da su prisebniji u izglednim šansama bili Pjotr Zjelinski i Demijan Kadzior, ali se rezultat nije mijenjao.

Iako izabranici Fernanda Santoša nisu večeras briljirali, imaće priliku pred svojim navijačima u Portu i Gimareašu da podignu pehar u prvom izdanju novog takmičenja, ovog puta, vjerovatno sa najboljim igračem Kristijanom Ronaldom, koji nije igrao za nacionalni tim od Mundijala u Rusiji.

Fajnal-for se igra u Portugalu od 5. do 9. juna 2019. godine, a pored domaćina će igrati Holandija, Švajcarska i Engleska. Žrijeb polufinala biće obavljen 3. decembra u Dablinu, dan nakon što se odrede grupe u kvalifikacijama za EURO 2020.

Priliku za plasman na EP kroz Ligu nacija imaće selekcija Švedske, koja je u odlučujućem susretu Grupe 2 Divizije B savladala Rusiju (2:0) i osigurala promociju u najviši rang takmičenja.

Iako je "zbornaji" pred gostovanje u Stokholmu bio dovoljan i remi za plasman u Ligu A, "tri krune" su golovima Viktora Lindelofa i Markusa Berga stigle do bodova.

Šveđani su se tako pridružili Bosni i Hercegovini, Ukrajini i Danskoj u plej-ofu i pokušaće na "mala vrata" doći do šampionata Evrope, pod uslovom da to ne učine kroz kvalifikacije.

Rusima za utjehu ostaje nastup u istom rangu takmičenja i naredne sezone, dok će iz ove grupe Turci preseliti u Ligu C.

U C rangu Lige nacija je osim Srbije, koja je potvrdila promociju ubjedljivom pobjedom nad Litvanijom, jedina nepoznanica je bio dvoboj između Škotske i Izraela, koji su u direktnom duelu u Glazgovu odlučili o putniku u viši rang.

Slavili su Škoti poslije preokreta rezultatom 3:2 (2:1).

Na "Hampden Parku" poveli su Izraelci u devetom minutu majstorskim pogotkom Birama Kajala sa 25 metara, ali su Škoti uspjeli do odlaska na odmor preokrenu pogocima Džejmsa Foresta.

Napadač Seltika je het-trik kompletirao u 64. minutu za veliko slavlje domaćih navijača, koji su ipak strijepili u posljednjih 15-ak minuta nakon što je Izrael smanjio golom Erana Zahavija.

Izraelci će ostati u C diviziji, dok će u rang niže preseliti selekcija Albanije.

LIGA NACIJA

GRUPA A

Portugal - Poljska 1:1 (1:0)
/Silva 34 - Milik 66 pen/

Tabela: Portugal 8, Italija 5, Poljska 2

GRUPA B

Švedska - Rusija 2:0 (1:0)
/Lindelof 41, Berg 72/

Tabela: Švedska 7, Rusija 7, Turska 3

GRUPA C

Škotska - Izrael 3:2 (2:1)
/Forest 34, 43, 64 - Kajal 9, Zahavi 75/

Tabela: Škotska 9, Izrael 6, Albanija 3

Izvor: B92/mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar