Liverpulovi transfer planovi...

Fabinjo ne ide nigde, biće rat za Pulišića! Klop neće Dembelea!

Fudbal 22.11.2018 | 00:00
Liverpulovi transfer planovi...
U Liverpulu je prošle zime bilo burno u prelaznom roku, ali u narednom januaru na treba očekivati ništa slično na Enfild Roudu. Ugledni novinar Džejms Pirs koji se smatra najboljim poznavaocem prilika u Liverpulu je objavio klupske planove za prelazni rok.

On tvrdi da Redsi u januaru neće dovoditi nikakvo veliko pojačanje iako mediji povezuju mnoga zvučna imena sa slavnim klubom. Takođe, Pirs tvrdi da od odlaska Fabinja neće biti. Prethodnih dana su mnogi mediji brujali o tome da će Brazilac posle samo šest meseci napustiti Enfild Roud. On je letos došao kao veliko pojačanje iz Monaka, ali se nije najbolje adaptirao i malo je igrao. To što je igrao je odigrao dobro i Klop računa na njega. Iako su Milan i Juventus zainteresovani da pozajme Brazilca, Klop ga ima u dugoročnim planovima i veruje da mu je potrebno još vremena za adaptaciju, tako da od odlaska u januaru nema ništa.

Što se tiče kupovina, neće biti ničega sličnog kao sa Van Dajkom prošle zime.  Ali, zato je Klop spreman da na leto realizuje još jedan veliki transfer – Kristijana Pulišića. Nemački strateg je veliki fan mladog Amerikanca otkako je ovaj 2015. došao u Borusiju Dortmund gde je Nemac bio trener. Pokušavao je da ga dovede u Liverpul nekoliko puta, ali je Borusija odbijala sve razgovore o transferu. Milioneri neće prodati Amerikanca ni u januaru, ali će zato na leto biti druga situacija.

Pulišić ima ugovor sa Borusijom do leta 2020. godine i ako ga ne produži do sledećeg leta, nemački klub će biti u teškoj situaciji. Rizikovaće da ga posle godinu dana izgubi za džabe kao što je to bilo saLevandovskim. Ili će prihvatiti ponudu i inkasirati neko obeštećenje. Klop se nada da će Pulišić odbiti sve ponude za novi ugovor i da će na leto dovesti Borusiju pred svršen čin. Ali problem mu predstavlja Čelsi jer je Mauricio Sari spreman da izdvoji ogroman novac za Amerikanca. Očekuje se rat Liverpula i Čelsija narednog leta za autogram Pulišića...

Takođe, Klop nije zainteresovan za Usmana Dembelea iz Barselone koji mu je ponuđen i radije bi da čeka rasplet situacije sa Pulišićem.

Biće ovo miran januar na Enfildu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar