Trener Valensije o Račiću: Još nije taj nivo...!

Mladi Srbin stiče iskustvo u rezervnom sastavu.

Fudbal 21.11.2018 | 15:00
Trener Valensije o Račiću: Još nije taj nivo...!
Uroš Račić je prošlog leta bio prvo pojačanje Valensije. Došao je iz Crvene zvezde za 2.200.000 evra kao pojačanje za perspektivu. S obzirom da ni u Zvezdi nije bio standardan, iluzorno je bilo očekivati da odmah dobije šansu u Valensiji.

Trener slavnog kluba Marselino Garsija Toral je poznat kao čovek koji voli da gurne mladog igrača u vatru, ali Račiću još nije dao šansu da debituje. Umesto toga, srpski vezista se kali u Valensiji B ili Mestalji kako nazivaju rezervni tim Slepih miševa koji se takmiči u trećem rangu španskog fudbala.

„Valensija verujeu Račića ali mu je potreban period adaptacije. Mislimo da do sada nije pokazao potreban nivo da bi igrao u prvom timu. Dok se to ne desi, bitno je da igra i ima minutažu u rezervnom timu. Važno je ima minutažu i da se takmiči. Da stekne svest o dokazivanju u rezervnom timu za ulaznicu u prvi tim“, prokomentarisao je Marselino za španske medije.

Pre nekoliko nedelja se u španskim medijima pominjala opcija da bi Valensija mogla u januaru da pošalje Račića na pozajmicu u Espanjol.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar