Razlog teških migrena

Ukoliko imate posebno čvrstu konstituciju vilice, toliko da slabo uspevate da je pomerate i kad govorite, to može da bude potencijalni uzročnik glavobolja koje mogu da prerastu u težak oblik migrene, piše Men's Health.

Zdravlje 19.11.2018 | 15:34
Razlog teških migrena
Žvakaći mišić je debeli mišićni sloj koji povezuje vašu vilicu i slepoočnicu i ima važnu ulogu u žvakanju. Ako vilicu držite previše stisnuto i kruto, onda povećavate rizik od mogućnosti trajnog stezanja koje može izazvati glavobolju. To je veoma često stanje.

Ispostavlja se da čvrsta vilica pokreće lančanu reakciju koja ograničava druge mišiće da pravilno rade u glavi i vratu, uključujući i subokcipitalne (grupu mišića u osnovi lobanje) i prednje i srednje mišiće u vratu.

"Kada je sila prevelika, može doći do stvaranja velikih tenzija u glavi koje izazivaju teške glavobolje", kaže doktorka David Reavi.

Ona tvrdi da se možete rešiti glavobolje tako što ćete postaviti jagodice prstiju na slepoočnicu, onda otvoriti vilicu koliko god možete i lagano masirati područje slepoočnice. Zatim zatvorite usta i ponovite ovu mantru dok ne osetite oslobađanje mišića.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar