Šta ćemo sad, poslije tenzija u Londonu?!

Nejmar se smeje, a vulkan samo što nije proradio! Oprečna mišljenja u i van svlačionice Pari Sen Žermena povodom odnosa dve njihove zvezde. . .

Fudbal 20.11.2018 | 17:00
Šta ćemo sad, poslije tenzija u Londonu?!
Nije im prvi put. Verovatno ni poslednji. Umeli su Nejmar i Edinson Kavani da se zakače i oko sitnica i povodom krupnjih stvari, ali pošto se otvoreni sukob preneo sa klupskog na reprezentativni nivo logično je zapitati se da li – preciznije dokle – mogu zajedno.

Vidljiva netrpeljivost tokom susreta Brazila i Urugvaja, minulog petka u Londonu, ostavila je širok prostor za polemiku može li Pari Sen Žermen sebi da priušti dva takva asa izrazitih ega ili će jedan morati da napusti klub. Treći iz tog napadačkog trozupca, Kilijan Mpabe, gleda sa strane i čini se da nije uznemiren što su se njegove kolege pokoškale u utakmici prijateljskog karaktera, tako što je Kavani „patosirao“Nejmara, a bivši fudbaler Barselone koji sekund kasnije odbio ruku pomirenja, a pozdrav je izostao i po okončanju susreta na Emiratima.

„Poslao sam Nejmaru na WhatsApp snimak na kome se vidi kako ga Kavani faulira. Samo se nasmejao. Ma, ništa se strašno nije desilo. Obojica su branili svoju zemlju, a to ih neće sprečiti da zajedno igraju za PSŽ i polete jedan drugom u zagrljaj kad budu tresli mreže“, ističe mladi Mpabe.

Potpuno drugačije, sa pozicije čoveka koji je svašta preturaio preko glave tokom bogate karijere, govori Biksent Lizarazu.

„Odnos između Kavanija i Nejmara je kao vulkan koji samo što nije proradio. Relacije su suviše zategnute, tenzije velike, mislim da će to stvoriti problem Pari Sen Žermenu tokom seozne“, poručio je nekadašnji levi bek francuske reprezentacije.

Rezultati su u fudbalu najmerodavniji sudija. Tomas Tuhel ih zasad ima, pošto je jedini tim iz pet najjačih liga Evrope koji rivalima nije prepustio ni bod (svih 13 pobeda), međutim, moraće i nemački stručnjak osim taktičkim detaljima da se bavi i psihologijom, jer ako se ovako nastavi pitanje je trenutka kad će neko od dvojice asova eksplodirati i na Parku prinčeva. Možda je to jedan od razloga što se sve češće pominje da bi Edinson Kavani već na zimu mogao da se vrati u Napoli ili da se čeka naredno leta, pa da se vidi da li je ozbiljna namera Barselone da vrati Nejmara ili će Real krenuti u završni napad na Brazilca.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar