"Zdravo, ja sam Saša i rođen sam sa reketom u rukama"

Pred jedan od najvećih mečeva u dosadašnjoj karijeri Aleksandra Zvereva, ATP je objavio snimak Saše dok je bio dete i prisetio se njegovih početaka.

Tenis 18.11.2018 | 18:15
"Zdravo, ja sam Saša i rođen sam sa reketom u rukama"
On je brat Mihaila Miše Zvereva koji je sada već 31-godišnjak, a u karijeri nije išao dalje od 25. mesta na ATP listi.

Saša je deset godina mlađi, do sada je osvojio devet titula, a trenutno je peti na listi tenisera iako mu je najbolji plasman treće mesto.

"Zdravo, ja sam Saša Zverev, a ovo je moj brat Miša. Rođen sam sa teniskim reketom u rukama, uvek sam gledao brata kako igra, roditelje i onda sam uvek hteo da igram i ja. Tako sam počeo sa tenisom", pričao je Saša kao dečak, i još tada je stariji Miša rekao da ovaj može da dobije poneki gem protiv njega. 

Jednu od titula Saša je osvojio protiv Novaka Đokovića 2017. godine u Rimu, a sa istim protivnikom igraće i od 19 časova u O2 areni u Londonu. 

Ako pobedi, postaće šesti teniser koji je osvajao trofej u Londonu u poslednjih deset godina. Nikolaj Davidenko je pobedio 2009, Rodžer Federer 2010. i 2011, usledila je četvorogodišnja dominacija Novaka Đokovića, pre nego što će se 2016. titulom okititi Endi Mari, a 2017. Grigor Dimitrov.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar