Melanija Tramp oborila rekord

Prema dokumentima vezanim za federalne troškove, prva dama SAD-a Melanija Trump za jednodnevno putovanje u Toronto prošle godine je potrošila nevjerovatnih 174. 000 dolara na hotelski smještaj, a u navedenom hotelu uopšte nije prespavala.

Zabava 17.11.2018 | 21:09
Melanija Tramp oborila rekord
Iznenađujući podaci o troškovima u Torontu zasjenili su troškove Melanije od 95.000 dolara u hotelu InterContinental Cairo Semiramis u Egiptu, gde je boravila prošlog mjeseca.

Portparolka Melanije Trump Stephanie Grisham je poručila kako je kompletan tim koji prati prvu damu odgovoran za neke troškove. Kako je navela, tim se stara za sigurnost, medicinsku njegu, komunikacije, potrebe automobila i logistiku. Međutim, u dokumentima federalnih troškova prijavljeni su odvojeni troškovi tima Melanije Trump koji iznose 18.000 dolara.

Prva dama bila je u Torontu da pomogne u pokretanju fondacije Invictus Games, čije je osnivanje britanski princ Harry započeo još 2014. godine za sportiste sa invaliditetom.

Posjetu Melanije Trump Kanadi obilježio je razgovor s premijerom Justinom Trudeauom i princom Harryjem, a isti dan se supruga Donalda Trumpa odlučila vratiti kući u SAD.

Takođe, za troškove putovanja u Toronto iz budžeta je izdvojeno dodatnih 21.000 dolara, prenosi Huffington Post.

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dafina

18.11.2018 06:26

Svaka čast Melani, ti si ipak naše gore list. Ko ih šiša, bolje da ti potrosis nego tamo neki papani

ODGOVORITE