Tumbina matematika: Pobijediš i ostvario si cilj!

Selektor Crne Gore posle dugo vremena ponovo na "Marakani". Došao po tri boda.

Fudbal 17.11.2018 | 09:15
Tumbina matematika: Pobijediš i ostvario si cilj!
Ljubiša Tumbaković ponovo na stadionu Crvene zvezde. Ovaj put ne kao trener Partizana, već u ulozi selektora Crne Gore.

Poslednji put na klupi "Marakane" sedeo je 3. novembra 2001. godine u 117. "večitom derbiju", odigranom bez golova.

"Vežu me sjajne uspomene za ovaj stadion. Otprilke 18 puta sam bio ovde i uglavnom smo pobeđivali, mislim da smo i Kup osvojili ovde dva puta. Rekao sam već, i to iskreno mislim, više bih voleo da igramo na Partizanovom stadionu, ali poštujem velikog rivala", izjavio je Ljubiša Tumbaković u Medija centru stadiona Rajko Mitić.

Od subotnje utakmice protiv Srbije u pretposlednjem kolu Lige nacija (15 časova), njegovom timu neophodna je pobeda, jer "sokolovi" trenutno imaju bod manje od vodećih "orlova".

Prošlog meseca u Podgorici, Srbija je pobedila 2:0. Pored toga što se videlo da su slabijeg kvaliteta, gostima predstavlja problem i nedostatak najboljih igrača zbog povreda.

U Beogradu će nastupiti bez Jovetića, Savića, Stojkovića, Vešovića i Vukčevića.

"Na povrede i kartone ne možemo da utičemo, to su spoljni faktori, ali mi imamo grupu od 28 igrača i radimo uvek isto. Imamo prepoznatljiv način rada kojeg se držimo i pripremamo sve igrače na isti način. Svi moraju da odgovaraju zahtevima i ciljevima i pokušaćemo zajedno da ih ostvarimo. Nadam se da ćete uskoro gledati Crnu Goru na nekom velikom takmičenju, da li evropskom ili svetskom", priželjkuje selektor Crne Gore.

Istakao je, takođe, da ga više od poraza u prethodnom duelu boli nastup njegovih igrača.

"Nije problem rezultat iz Podgorice već utisak koji smo ostavili, odnosno koji nismo ostavili. Potrudićemo se da to promenimo i učinimo utakmicu interesantnom".

I Mladen Krstajić ima određene kadrovske probleme, ali Tumbaković ne misli da će to biti presudno u subotu.

"Srbija je ozbiljna i kompaktna reprezentacija koja je pokazala da zna da ostvari ono što je namerila... Mislim da će mnogo toga zavisiti od motivacije igrača, ko bude psihološki bolje spreman biće bliži pobedi".

Uoči utakmice u Podgorici dosta se pričalo i o politici, ali ovaj put nije tako.

"To je nešto što je nametnutno sportu, ali mi koji se bavimo strukom ne dajemo značaj tome. Trudimo se da pripemu utakmice usmerimo isključivo na sportske motive", istakao je dugogodišnji trener.

Zanimljiv odgovor Tumbaković je dao na pitanje o atmosferi koju očekuje.

"Kad su Srbija i Crna Gora u pitanju nikada ne znaš čija je publika na stadionu, toliko ima Crnogoraca u Beogradu i Beograđana u Podgorici... Voleo bih da bude pun stadion".

Navijači Crvene zvezde nedavno su pred utakmicu sa Liverpulom citirali Petra Petrovića Njegoša, porukom igračima "Neka bude što biti ne može".

Zvezda je pobedila 2:0, a može li sutra Crna Gora da se raduje?

"Voleo bih da tako bude, a da li će - videćemo sutra. Neka bude ono što treba da bude", odgovorio je Tumbaković crnogorskom novinaru.

Na pitanje o tome kome šta treba u poslednja dva kola da bi bio prvi u grupi, gostujući selektor nije želeo da se bavi kalkulacijama.

"Ja sam bio dobar matematičar u školi, a matematika je jednostavna - pobediš i ostvario si cilj".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar