Da li građanima uskraćuju prava?

U emisiji ''Izazovi'' gledajte:

Republika Srpska 16.11.2018 | 17:46
Da li građanima uskraćuju prava?
Da li se građanima uskraćuju prava?

Da li je u RS zabranjena sloboda mišljenja?

Kako se kažnjava podrška porodici Dragičević?

Kako su samohrane majke ''protjerane'' sa radnog mjesta?

Gosti:

Draško Stanivuković, novoizabrani poslanik u NS Republike Srpske

Vladinka Tomičić, aktivista grupe ''Pravda za Davida''

Aleksandra Vranješ, aktivista grupe ''Pravda za Davida''

Smiljana Moravac - Babić, advokat

Dragan Todorović, Banjalučki Centar za ljudska prava

''Izazovi'' večeras u 20.50h.

Urednici i voditelji: Nataša Miletić i Goran Gajić.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Realnost

16.11.2018 17:41

Imamo režim jednog diktatora i njegove partije koja je organizovana kao sekta sa operativcima iz službi bezbjednosti.Oni su okupirali institucije i zloupotrebljavaju ih za svoje ciljeve.Mi smo okupirani i oni koji nisu članovi sekte kao njih 180 000 hiljada imaju metu na čelu i za njih nepostoji šansa da se zaposle u državnom i javnom sektoru.Ako su zaposleni prije drugog dolaska vođe režima na vlast 2006 godine i nisu članovi sekte oni su bez obzira na stručnost i iskustvo degradirani na poslu.Ako niste član sekte i bavite se privatnim biznisom pod velikim ste pritiskom režima od inspekcija,nemogućnosti da prođete na nekom tenderu kod države,a iako prođete nemožete naplatiti usluge.Kod običnog života naroda sekta je na svakom koraku i tako imate njihove šefove ulaza (tastere)u zgradama koji vode računa o tome kuda ko ide i sa kim ide i gdje ide.Oni vode računa ko je u izbornim kampanjama na skupovima opozicije ili u Banjaluci na skupovima Pravda za Davida.Ta presija sektaša je vidljivija u manjim mjestima.Život u RS liči na Rumuniju za vrijeme Čaušekog ili Istočne Njemačke-DDR pod šapom Štazija.Šta preostaje normalnim ljudima osim da sele kada je već Njemačka otvorila tržište rade za radnike sa ovog prostora.

ODGOVORITE
Name

Re Realnost

16.11.2018 18:18

Svaka vam čast gospodine!! Mogu oni tako ali bez nas. Ovakav sistem nije održiv ma čim se oni bavili i sve će da se uruši. Pitanje je do kada će naši roditelji primati penzije koje su zaradili. Svijetu je dosta nas, pojedinci su agresivni i uvijek oni su na visokim pozicijama, ugnjetavaju sve normalne i nenametljive ljude. Kada se sazna sve šta su radili teško nama, moraćemo da se pravdamo po svijetu ponovo zbog bolesnih pojedinaca.

Name

njemacka

16.11.2018 18:21

Njemacka je obecana zemlja.u svakom slucaju e daleko bolje nego dole.kad dodjem u BL vidim ove nase bijedne penzionere igraju sah u parku velika sirotinja dok svabo kupi kamp kucicu i krstari po evropi ili kuce i stanove na spanskok obali kad ode u penziju

Name

Realno

16.11.2018 18:54

Realno - samo da udjemo u nato i bice sve super.

Name

kuku nama sa nama

16.11.2018 18:17

A zar taj ugroženi narod nema i moralnu i tradicionalnu obavezu da brani otadžbinu od svakog neprijatelja ili treba da podvije rep i bježi..

ODGOVORITE
Name

Šta

16.11.2018 21:20

Od koga da je brani.Branili smo 90-ih otadžbinu pa nam sekta napravi život kao u "Sve će to narod pozlatiti".Došle su na vlast spodobe i privatizovali je i ponašaju se kao gospodari života i smrti.Nećemo da budemo robovi skotova.Bori se ti od imaginarnih neprijatelja,a mladi moraju ići da nađu posao i dobiju platu sa kojom mogu pristojno živiti.Toga u "otadžini"nema,a trebalo je da ima,pa kada nema idemo pa neka naša djeca imaju novu otadžbinu.

Name

Banja luka

16.11.2018 21:04

Sve pohvale za emisiju,i sve pohvale ovim mladim ljudima kad su javno progovorili o stanju u republici i torturi koju preživljava ovaj narod.

ODGOVORITE