Živković može da ide, Sevilja se opet aktivirala!

Benfika spremna da razgovara.

Fudbal 17.11.2018 | 14:00
Živković može da ide, Sevilja se opet aktivirala!
Budućnost Andrije Živkovića u Benfiki ponovo se dovela u pitanje, samo nekoliko sedmica pre zvaničnog otvaranja zimskog prelaznog roka.

Baš kao što je to bio slučaj i prošle zime, o odlasku srpskog reprezentativca sa Luža sve se glasnije govori u krugovima bliskim Benfiki. Prema saznanjima uglednog portugalskog lista A Bola, inače poslovično dobro upoznatog u rad najtrofejnijeg portugalskog kluba, sa najviših instanci doneta je odluka da Andrija Živković bude prodat u januaru, kako bi se nadomestio novac uložen u njegov dolazak jula 2016. godine. Benfika je tada, pričalo se mnogo o tome, samo Živkovićevom ocu dala 6.000.000 evra, samo kako bi tada jedan od najtalentovanijih igrača svoje generacije samo za potpis. 

Pošto Živković ove sezone ne igra redovno kod Ruija Vitorije, njegov odlazak je gotovo izvestan. Izdanak Partizanove škole dosad je odigrao deset utakmica u svim takmičenjima, ali je skupio tek 275 minuta i dve asistencije. Starter je bio samo dva puta. Vrtoglavi uspon mladog Žoaoa Feliksa doveo je Živkovića u situaciju da mora da se preseli na klupu. 

Vest o Živkovićevoj selidbi iz Lisabona dočekana je s velikim zadovoljstvom u Sevilji. Klub iz Andaluzije ponovo se aktivirao po pitanju dovođenja povremenog srpskog reprezentativca, baš kao što je to slučaj bio i pre ravno godinu dana. Tada je u konkurenciji bila i Valensija, ali su na kraju svi dogovori propali jer klubovi nisu mogli da se dogovore oko obeštećenja.  

Navodno, sada Benfika želi samo da nadoknadi ono što je uložila u srpskog ofanzivca. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar