Video: Nurkić se ''narugao'' Lebronu da je plačljivko!

Centar Bosne i Hercegovine ostvario je novi dabl-dabl učinak u dresu Portlanda i usput za simuliranje "potkačio" Lebrona Džejmsa, koji je imao fantastično veče.  Centar Portlanda Jusuf Nurkić imao je zanimljivu reakciju na faul koji je iznudio Lebron Džejms na meču Lejkersa i Trejlblejzersa.

Košarka 15.11.2018 | 15:15
Video: Nurkić se ''narugao'' Lebronu da je plačljivko!
"Kralj" je bio u prodoru kada ga je jako faulirao Si Džej Mekalum, nakon čega je Džejms teatralno pao na parket.

Nurkić je tu priliku iskoristio da se podsmeje Džejmsu, pošto je rukama gestikulirao kao da briše suze, odnosno da je Džejms plačljivko i da se za svaki faul buni.

Jusuf i Lebron imaju dugu istoriju nepodnošenja, više puta su se na meču sukobljavali i uopšte ne čudi ovakva reakcija Nurkića.

Džejms je inače na ovom meču prestigao legendarnog Vilta Čemberlena na listi najboljih strelaca u NBA i sada zauzima peto mesto.



Los Anđeles Lejkersi su zabilježili pobjedu nad Trejlblejzersima u "Stejpls Centru" (126:117) zahvaljujući briljantnom učinku Lebrona Džejmsa, koji je Portlandu ubacio 44 poena uz 10 skokova, a samo jedna asistencija mu je nedostajala za tripl-dabl.

"Kralj" je osim pobjede "jezerdžija" preskočio i Vilta Čembrlena na vječnoj listi strijelaca na petom mjestu i trenutno ima 31,425 poena. Sljedeća ljestvica za Džejmsa je četvrta pozicija koju drži Majkl Džordan sa 32,292 poena.

Odličnu utakmicu odigrao je i reprezentativac BiH u dresu Portlanda Jusuf Nurkić, koji je zabilježio dabl-dabl učinak od 21 pogotka i čak 14 uhvaćenih lopti.

Pored toga upisao je i četiri blokade, a interesantan detalj dogodio se kod jednog prekršaja nad Džejmsom, koji se podizao sa parketa, a Nurkić mu se narugao, "pretvarajući" se da plače, aludirajući da Lebron često "simulira" prekršaje.

U dresu gostiju iz Oregona, najefikasniji je bio Demijen Lilard sa 31 košem i 11 asistencija.

Drugi bh. košarkaš iz NBA lige, Džanan Musa takođe je nastupio prethodne večeri za Bruklin Nets.

Musa je tri minuta proveo na parketu i nije se upisao u strijelce u porazu od Majami Hita (120:107).



Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar