Počela licitacija za Dinamovog Španca!

25. 000. 000 je minimum! U redu stoje Barselona, Real Madrid, Mančester Siti, Bajern i Olimpik iz Marselja!

Fudbal 16.11.2018 | 21:00
Počela licitacija za Dinamovog Španca!
Dani Olmo je definitivno napadač koji je u modi. Krilni fudbaler zagrebačkog Dinama je sjajnim partijama u Ligi Evrope ove jeseni privukao pažnju evropskih velikana, a prema informaciji Mundo Deportiva, Barselona je ozbiljno zagrizla.

Katalonci su ga tokom jeseni nekoliko puta skautirali, a juče su imali i prvi sastanak sa njegovim menadžerom Huanmom Lopezom. Barselonu su na sastanku predstavljali Pep Segura i Erik Abidal, a planirano je da ga čelnici šampiona još jednom pažljivo posmatraju večeras u meču mladih reprezentacija Španije i Danske, koji se igra u Logronjesu od 20 časova.

Međutim, problem Katalonaca je što se za Olma ozbiljno zanima i Real, koji ga vidi kao idealno pojačanje jer se uklapa u profil koji se traži u Madridu kada su u pitanju pojačanja - da je igrač mlad i da nastupa za reprezentaciju Španije. Pored tamošnjih giganta, i Mančester Siti i Bajern iz Minhena se spominju kao klubovi koji žele Olma, a Mundo tvrdi da je Pep Gvardiola imao izaslanika na utakmici između Dinama i Trnave u Ligi Evrope prošle nedelje.

Na kraju, za perspektivnog momka iz Terase interesovanje pokazuje i Olimpik iz Marselja, čiji je sportski direktor Andoni Zubizareta upoznat sa kvalitetima zemljaka, a čiji su saradnici radili u Barsi kada je Olmokao 16-godišnjak otišao u Dinamo iz Zagreba. Tadašnja procena u La Masiji je bila da Olmo nema kvalitet za Barsu da zaostaje za Alenjom, Lijem ili Karlesom Perezom, pa je morao da se dokaže u Hrvatskoj.

Prema informacijama Munda, za dolazak Olma bi trebalo izdvojiti oko 25.000.000 evra, međutim u Dinamu smatraju da je to samo početna cena i da bi suma morala da bude veća imajući u vidu tržište koje je poludelo. Menadžeri španskog fudbalera u ponedeljak su upoznali Zagrepčane sa ponudama koje imaju. 

Podsetimo, Dinamo je letos već odbio 20.000.000 za Olma pošto je u dogovoru sa njegovim okruženjem odlučeno da ostane i pomogne Modrima da prezime u Evropi prvi put posle 49 godina, što su i učinili. Ovoga puta, teško da će odoleti.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar