"Manijaci": Uprava napolje!

Željezničar se u posljednje vrijeme ne može pohvaliti dobrim rezultatima, atmosfera u timu nije dobra, a navijači su izgubili strpljenje. Popularni "Manijaci" su se oglasili putem Fejsbuka i još jednom zatražili odlazak aktuelne uprave.

Fudbal 15.11.2018 | 09:15
"Manijaci": Uprava napolje!
Navijači traže odlazak uprave kluba, a na posljednjoj utakmici su demonstrativno napustili južnu tribinu.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Manijaci su imali vremena, imali strpljenja, dovoljno slušali, dovoljno gledali i na kraju donijeli odluku: 'Uprava napolje!'

FK Željezničar je klub svih nas, klub jedne filozofije koja je nažalost izgubila smjer. Naša odluka nije donesena zbog jednog poraza, zbog jedne loše utakmice, već kontinuirano lošeg vođenja kluba u rezultatsku dubiozu u svim starosnim kategorijama, a pogotovo seniorskom timu.

Da, stadion se dogradio, sa sinergijskim i zajedničkim radom, transparentnost poslovanja je pokazana u minimalnoj formi i naravno, veliko hvala svima nama, a pogotovo vama. Ali...Tu sad pozitivna priča prestaje, mi hoćemo rezultat na terenu, ne sutra, ne iduće sezone, ne i one tamo, već danas. A obećavali su ga zadnje tri sezone. Niste ispunili rečeno i vaš sat je odzvonio. Jednostavno, obećanja nam više nisu potrebna, želimo promjenu u ljudstvu Uprave.

Ko će doći poslije, ko će biti ti ljudi, to će Skupština predložiti i usvojiti. Mi na ovoj tribini stojimo iza kluba već 30 i više godina pod ovim imenom i prošli smo sve u navijačkom svijetu. Neki od nas nisu tu, ali nisu nikad zaboravljeni i ako Bog da, bićemo tu još.

U prethodnom periodu kroz ovaj klub je prodefilovalo igrača i trenera koji nisu dorasli ovom dresu te samim tim rezultat je takav, a odgovornost nikakva. Mi nismo birali, mi nismo dovodili, mi nismo raskidali ugovore, mi nismo suspendovali, ali jesmo davali podršku, jesmo putovali i jesmo krivi jer volimo 11 Plavih.

I da, jesmo ružili igrače, jesmo ih kritikovali, ali ih nismo birali. Ovo nije bojkot utakmica, ovo nije destrukcija kluba, ovo je nezadovoljstvo sportskim neuspjehom kojeg nam priređujete i zato pozivamo sve Manijake na sljedeću utakmicu FK Željezničara u Krupu, kao i na našu Grbavicu. Uprava napolje!", istakli su najvatreniji navijači Želje.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar