Zašto Sansima tako teško ide?

Ima li spasa za tim iz Arizone?

Košarka 09.11.2018 | 16:45
Zašto Sansima tako teško ide?
Finiks Sansi su dosad pokazali dve verzije. Jednu koja je viđena u sedam od jedanaest odigranih utakmica, uključujući i poslednje poraze od Bruklina i delom protiv Bostona. Tim koji se nema dovoljno želje da se bori, deluje izgubljeno na parketu i nema ideju kako da sprovede plan u delo. Onda je tu i druga verzija, viđena u preostala četiri nastupa. Sansi koji se takmiče, s mnogo energije i izgledaju kao celina.

Tu se negde uklapa i ekipa od sinoć – koja je protiv Bostona vodila i 22 poena razlike i imala čak 17 koševa više u poslednjih šest i po minuta utakmice. Ali, na kraju je ekipa okrenula tamnu stranu medalje i predala se pod udarom Kajrija Irvinga, Markusa Morisa i društva.

Pre velikog uzdizanja u završnici utakmice i kasnijeg preokreta, Boston je izgledao jako loše. Promašio sijaset otvorenih šuteva i delovao nezainteresovano na momente. I pored toga, Sansi su dozvolili protivniku da se vrati i odnese pobedu. Zašto?

Šta se to dešava sa Finiksom? Gde je problem talentovanog tima sa ozbiljnim strelcem u liku Devina Bukera i najvećom centarskom nadom današnjice sa Deandreom Ejtonom. Da li je problem u nedostatku samopouzdanja, želje ili nemogućnosti da se ispune zadaci? Istina je možda negde između...

„Momci moraju da komuniciraju bolje. Da računaju jedni na druge. Da budu jedan za drugog tu, bez obzira na sve“, smatra Igor Kokoškov.

Srpski stručnjak veruje da je problem komunikacije teško rešiv u timu s mnogo početnika, nedovoljno iskusnih igrača, tek nekoliko veterana i novim trenerom.

„Ide ka tome da bude bolje“, smatra Džoš Džekson, a potom je odgovorio i na pitanje – da li između igrača i trenera ima dovoljno poverenja?

„Definitivno nije na potrebnom nivou. Tek je početak sezone. Svi smo novi ovde, i trener je. Ja sam nov. Tek mi je druga godina u NBA“.

Ekipa veruje da bi uticaj veterana poput Trevora Arize mogao da bude ključan u stvaranju dobrih veza.

„Ponekad shvatim da u nekim akcijama brzam previše, da budem mnogo uzbuđen zbog igre. Pokušavam da odigram nešto što nije karakteristično za mene. Zbog toga želim da svedem svoju igru na više jednostavnih rešenja i usporim sebe malo. Ponekad su mi noge i ruke brže od pameti“, priznajeDžekson.

Sansi još pokušavaju da razumeju jedni druge, da igraju kao tim. Najveći problem je komunikacija na parketu, što se videlo i kod akcije kada je Boston stigao do izjednačenja. Buker i Kenan su iz solidne odbrane i rotacije krenuli na Irvinga i ostavili Morisa samog, što je ubrzo surovo kažnjeno.

„Čini mi se kao da nekada momci ne žele da pričaju. Nismo još dovoljno upoznali ličnost onog do sebe, zato sada moramo da radimo na tim stvarima“.

Ruki Deandre Ejton veruje da ovaj tim ima snagu da pobedi bilo koga.

„Iskreno, ponosan sam. Nisam tužan zbog poraza, niti ću da kukam i sažaljevam tim. Mislim da smo bili vrlo dobri. Ako budemo igrali na isti način kao što smo igrali u većem delu meča protiv Bostona, možemo da dobijemo svakog. Da prvi zadamo udarac i onda nastavimo da udaramo. Ne smemo da odustanemo, da spustimo gard i dozvolimo da nam protivnik uzvrati. Moramo da napravimo taj veliki korak napred“, kaže Ejton.

A, šta misli Igor Kokoškov o završnici utakmice s Bostonom?

„Pokrivanje nam je bilo loše kod većine reakcija u odbrani. Loše smo rotirali. Morali smo da pravimo faul (u akciji kada je Moris doneo izjednačenje). Verujem da smo bili i malo umorni. Uz to, prestali smo da trčimo u napadu, nismo se dovoljno kretali“.

Navodno, u Sansima se ni ne razmišlja o nekim ozbiljnim rezovima i ekipa ima punu podršku uprave. Bez dileme, ovaj tim ima veliki potencijal i lepu budućnost. Samo da ostane na okupu. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar