EL: Real šampionski, Bajern "samljeo" Darušafaku!

Košarkaši minhenskog Bajerna "uništili" su ekipu Darušafake u prvoj utakmici šestog kola Evrolige.  Radonjić razneo Darušafaku s 46 razlike! Stotka u Minhenu, Bajern ubedljiv.  Ponos Izraela crveneo pred Kraljem - da se zna ko je prvak Evrope! Real Madrid tukao Makabi 87:66.

Košarka 08.11.2018 | 21:55
EL: Real šampionski, Bajern "samljeo" Darušafaku!
Bavarci, koje sa klupe vodi nekadašnji trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, odigrali su najbolju partiju od početka sezone i slavili sa ubedljivih 116:70.

Šampion Nemačke je posle izjednačene prve četvrtine pitanje pobednika rešio u drugoj koju je dobio sa 33:15, ali u nastavku nije želeo da spusti nogu sa papučice gasa.

Bajern je u trećoj deonici bio još ubedljiviji, da bi do kraja "gazio" protivnika za maksimalnih +46.

Ovom pobedom klub iz Minhena se popeo na sedmu poziciju sa skorom 3-3, gurnuvši "Dačku" na pretposlednje mesto.

Bavarci su postigli 18 trojki, a petorica igrača imala su dvocifren učinak – prednjačio je Devin Buker sa 18 poena, Peteri Koponen i Nihad Đedović su postigli po 16.

Vladimir Lučić je upisao 8 poena (2-2 za dva, 1-1 za tri, 1-1 slobodna bacanja), uz 2 skoka, asistenciju i 2 ukradene lopte za 17 minuta, Stefan jović je zabeležio 4 poena (2-5 za dva), uz skok i 7 asistencija i 2 ukradene lopte za 15 minuta, dok je Nemanja Dangubić dodao 6 poena (0-3 za dva, 2-3 za tri) i 3 skoka za 19 minuta.

Kod gostiju Džeremi Evans je postigao 20 poena, uz 7 skokova, Markel Braun 10, a Majkl Erik 9.

Puče Dačka kao zvečka!

Košarkaši Bajerna razmontirali su Darušafaku na otvaranju šestog kola Evrolige i slavili sa ogromnih 116:70 (21:17, 33:18, 33:15, 29:20). Pala je stotka, sa sve potpisom Dejana Radonjića. Nekadašnji strateg Crvene zvezde imao je ranije neprilika u duelima sa Darušafakom, ali večeras kao da je rešio da sve naplati s ogromnom kamatom. I to na spektakularan način. 

Bajern je ove večeri koketirao s rekordom Evrolige po broju ubačenih trojki! Darušafaki su Radonjićeviizabranici ubacili 18 dalekometnih hitaca iz 26 pokušaja, ali rekord Montepaskija iz 2012. (protiv Prokoma) i Barselonin ove godine (protiv Efesa) ostao je nedodirljiv... A, tako je malo falilo da se i Bajern nađe u ovom, spektakularnom društvu! 

Bajern je uništio Darušafaku po svim parametrima. Čak 28 asistencija, tek četiri izgubljene lopte i fantastični procenti šuta (27/42 za dva i 8/11 sa penala). Dejan Radonjić je ovo gaženje istanbulskog kluba iskoristio da svima ukaže šansu, a igrači su mu vratili tako što su se svi upisali u listu strelaca. Čak petorica igrača imali su bar po 12 poena, a najefikasniji bio je centar Devin Buker sa 18 koševa. Peteri Koponen i Nihad Đedović su dopisali po 16, Maodo Lo 13, a Danilo Bartel 12 poena. Vladimir Lučić je za 18 minuta na parketu imao savršen učinak sa osam poena (2/2 za dva, 1/1 za tri), uz po dva skoka i ukradene lopte, te jednu asistenciju. Stefan Jović je odigrao nešto više od 15 minuta i skupio četiri poena (2/5 iz igre), uz sedam asistencija, dve ukradene lopte i skok. Nemanja Dangubić je za 20 minuta u igri imao šest poena (0/3 za dva, 2/3 za tri) i četiri uhvaćene lopte.  

Darušafaka je večeras bila u životu samo tokom prvih deset minuta, kada je razlika iznosila tek četiri poena (21:17). Paklenom serijom na početku druge četvrtine Bajern je otišao na prvu dvocifrenu razliku (31:17), koju praktično nije ispuštao do kraja utakmice! Naprotiv, ona je konstantno rasla. Toliko da je na poluvremenu bilo 16 razlike, na kraju treće deonice čak 37, a po poslednjem zvuku sirene vrtoglavih 46 poena! Bajern je u drugom i trećem kvartalu praktično napravio najveću razliku na utakmicu, pošto je oba perioda završio sa po 33 ubačenih poena, dok je Darušafaka za isto vreme imala ukupno 33 poena. Poslednjih deset minuta utakmice bili su samo za rutinsko odrađivanje posla.

Mada, kada su trojke počele da se ređaju, izgledalo je da bi Bajern mogao da napadne i rekord Evrolige. Osamnaesta trojka na utakmici stigla je od Nemanje Dangubića, na nešto više od 40 sekundi pre kraja. A, kada je Bajern odbrani poslednji napad gostiju, Dejan Radonjić je dao jasan signal da se dalje ne napada koš, što su njegovi puleni i poslušali.

Identičan scenario viđen je i u Tel Avivu gde je Real Madrid razmontirao domaći Makabi – 87:66.

Izjednačenih 10 minuta, ali onda furiozna igra "Kraljevskog kluba" u drugom kvartalu u kojem su primili samo 8 poena, a dali 23, pa povratka za Izraelce nije bilo.

Plejmejker Reala Serhio Ljulj je postigao 17 poena, Džejsi Kerol ga je pratio sa 16, Gustavo Ajon je zabeležio 12, uz isto toliko skokova, a Entoni Renfold 11. Kod domaćih, Džon O'Brajant je meč završio sa 17, a novajlija iz NBA lige Ramon Sešns 11 poena.

Ekipa Pabla Lasa je zadržala maksimalan učinak i prvo mesto na tabeli posle šest rundi, dok je Makabi 13. sa samo jednim trijumfom.

Otišao je Real Madrid na noge Makabiju iz Tel Aviva da pokaže ko je prvak Evrope i ko je glavni. To je i uspeo! Kraljevski tim je slavio s 87:66 (18:15, 23:8, 25:21, 21:22) i tako prilično lagano stigao do šeste vezane pobede u ovoj sezoni. Prvak Evrope je još nepobeđen.

Da će tako biti moglo je da se nasluti posle prve četvrtine, a bilo je jasno na poluvremenu kada je Real dobio drugu deonicu s čak 23:8.

Opet se potvrdilo da je Makabi samo skup pojedinaca i tim koji nema čemu mnogo da se nada ove sezone, dok je Real samopouzdano odigrao i overio pobedu koja će mu doneti mnogo elana pred nastavak sezone. Ipak nije lako slaviti protiv Ponosa Izraela u gostima.

Real se najviše oslonio na svoje najjače karike. Serhio Ljulj je ubacio 17 poena, a od toga je šutirao za tri poena 5/8. Džejsi Kerol je dao 16 poena, a trojke je šutirao 4/5. Kada ova dva igrača ovako nastupaju jako je teško nositi se sa Kraljevskim klubom.

Dobro su se pokazali i Gustavo Ajon sa 12 poena i skokova, dok je Entoni Rendolf dodao 11 poena i osam skokova.

Kod Makabija je iskočio Džoni Obrajant sa 17 poena i sedam skokova, ali generalno je ovaj tim bio nedorastao protiv Kralja evropske košarke.

Mogao je Makabi samo da prostre crveni tepih...

REZULTATI I PAROVI 6. KOLA

Četvrtak

Makabi - Real 66:87

Bajern - Darušafaka 116:70

Armani - CSKA (u toku)

Gran Kanarija - Efes (u toku)

Petak

Himki - Barselona (18)

Budućnost - Žalgiris (19)

Panatinaikos - Olimpijakos (20)

Baskonija - Fenerbahče (20.30)

TABELA: Tabela: Real 6-0, CSKA 5-0, Fenerbahče 4-1, Armani 4-1, Panatinaikos 3-2, Barselona 3-2, Efes 3-2, Olimpijakos 3-2, Bajern 3-3, Baskonija 2-3, Žalgiris 2-3, Himki 1-4, Gran Kanarija 1-4, Darušafaka 1-5, Makabi 1-5, Budućnost 0-5.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar