Objašnjenje poslije haosa...

Ko mi vređa Inter, ja mu tako vratim! Neponovljivi Žoze Murinjo!

Fudbal 08.11.2018 | 14:45
Objašnjenje poslije haosa...
Došao, video, pobedio. Nije baš kao Gaj Julije Cezar, ali se Žoze Murinjo u Torinu ponašao kao Imperator. Slavio je na terenu na kome su prethodnih godina u Ligi šampiona slavili samo Barselona i Real Madrid, pa nije mogao da sakrije emocije posle pobede Mančester junajteda koja je dovela Crvene đavole na prag plasmana u osminu finala Lige šampiona.

A posle spektakularnog preokreta na Alijanc stadionu, Portugalac je pokazao i svoju tamnu stranu, pošto je prozivao navijače domaćeg kluba. Istini za volju, on sam ističe da je to bio način da odgovori na njihove prozivke. Ne samo u Torinu, nego i pre dve sedmice na Old Trafordu.

„Vređali su me 90 minuta. A ja sam samo došao na ovaj stadion da radim posao najbolje što mogu. Ništa više“, bio je prvi komentar temperamentnog Portugalaca kad su ga novinari pitali zašto je uopšte morao da reaguje na prozivke sa tribina.

Na kraju je, da ne bi izbio još veći haos od ovog u kome je učestvovao, morao da ga smiruje i Leonardo Bonuči, strelac autogola koji je „okrenuo“ derbi četvrtog kola Grupe G. Sam Murinjo priznaje da je preterao, iako ima istoriju sukoba sa juventinima, koji su mu i večeras pevali „k... sine“.

„Ja nikog nisam vređao, neo oni mene. Gestikulirao sam im, jer sam želeo da ih čujem mogu li glasnije da pevaju. Sad kad sam se smirio, smatram da nije trebalo tako da postuipim. Opet, ja tako reagujem kad mi vređaju porodicu. A Inter je, između ostalog, moja porodica“.

Da se vratimo na teren. Ipak je to najvažnije.

„Odigrali smo fantastičnu utakmicu. Na visokom nivotu. Ne može bolje od ovoga. Juventus poseduje drugačiji potencijal od nas. Tražili smo sreću i ona nas je pogledala u završnim minutima. Pobedili smo, ali bi bilo pravedno da je bilo nerešeno“, priznao je, sportski, Žoze Murinjo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar