Auzilio ne odustaje od Marsijala!

Junajted se drži za slamku klauzule! Sve zavisi od odluke Francuza. . .

Fudbal 08.11.2018 | 13:00
Auzilio ne odustaje od Marsijala!
Antoni Marsijal ne prestaje da puni stupce novinskih stranica. Čovek koji poslednjih dana izaziva najveću pažnju među ostrvskim medijima sada je postao interesantan i italijanskoj fudbalskoj štampi, koja je opet počela da se bavi Interovim planovima da krene u akciju već u januaru.

Nije tajna da je Marsijal još od ranije interesantan Interu, posebno njegovom sportskom direktoru Pjeru Auziliju, koji je sve više aktivniji na ovom planu. Marsijal je u nebranom grožđu - ugovor mu sa Junajtedom ističe na kraju sezone, što tehnički znači da Francuz već u januaru može da razgovara s potencijalnim kupcima. Na Old Trafordu se ipak drže za slamku spasa u vidu klauzule kojom Junajted može automatski da produži Marsijalov ugovor na još godinu dana. Što će, izvesno je, iskoristiti kako ne bi ostali bez obeštećenja. Međutim, to ne rešava problem koji klub ima sa Marsijalom. 

Naime, nedavno je otkriveno da je Francuz preko svojih zastupnika od Junajteda tražio duplo veću platu od trenutne, što bi na kraju trebalo da izađe oko 170.000 evra nedeljno ili 9.000.000 evra godišnje, a Đavoli to u ovom trenutku ne žele da plate. A Inter, realno, nema novca da isplati toliku platu, doduše niMarsijal ne bi od milanskog kluba tražio toliko... Kako je Marsijal, ipak, postao neizostavni šrafMurinjovog sistema, stvari bi mogle da se okrenu u njegovu korist. A interesovanje Nerazura moglo bi dodatno da podstakne čelnike Junajteda da što pre nađu prihvatljivo rešenje za sve strane. 

Ukoliko se to ne dogodi, Inter bi mogao da dobije Francuza za manje novca nego što je Junajted platio Monaku 2015. godine. A to je, posle dosad aktiviranih klauzula, 60.000.000 evra. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar