Milvoki uništio Sakramento, Bjelica se utopio u sivilo!

Novi tripl-dabl Janisa Adetokunba! Slaba partija Bjelice – strašni Adetokumbo ponizio Kingse! Košarkaši Milvoki Baksa pobedili su Sakramento Kingse sa 144:109.

Košarka 05.11.2018 | 07:45
Milvoki uništio Sakramento, Bjelica se utopio u sivilo!
Srpski košarkaša Nemanja Bjelica odigrao je verovatno najslabiju partiju u dresu "kraljeva", pošto je za 21 minut postigao samo četiri poena.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde uz to je imao četiri skoka i asistenciju, a iz igre je šutirao 2/8.

Baksi su meč rešili u drugoj deonici kada je razlika išla i preko 20 poena. Kingsi nisu bili u stanju ništa da odbrane, pa tako ni njihova brza nije funkcionisala. 

Milvoki je do trijumfa predvodi strašni Janis Adetokumbo, koji je za 30 minuta ostvario tripl-dabl – 26 poena, 15 skokova, 11 asistencija, uz 8/11 iz igre i 9/12 bacanja.

Kingsi nisu imali rešenje za Grka, a pored toga dopuštali su mnogo otvorenih šuteva i Baksi su zasluženo slavili. Janis je sa nekoliko poteza potpuno ponizio "kraljeve", koji su odigrali očajnu utakmicu. 

Kod franšize iz Kalifornije najefikasniji bio je Džastin Džekson sa 22 poena, Badi Hild je ubacio 19, dok je Dieron Foks ubacio 15. 

U pobedničkom sastavu pored Adetokumba istakao se i Bledso sa 17, Iljasova sa 15 i Brogdon sa 13 poena. 

Sakramento sada ima skor od šest pobeda i četiri poraza, dok je Milvoki na 8/1 na Istoku.



Došao je kraj seriji pobeda Sakramento Kingsa i to u Milvokiju na brutalan način. Domaći Baksi su pregazili ekipu iz Kalifornije sa 144:109 i naneli joj prvi poraz posle pet uzastopnih trijumfa.

Kingsi nisu imali apsolutno nikakve šanse protiv jedna od trenutno najboljih ekipa na Istoku koja je itekako bila raspucana večeras.

Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica uklopio se nekako u opšte sivilo u redovima Kingsa. Na parketu je proveo 21 minuta iza to vreme ostvario učinak od četiri poena, četiri skoka i jedne asistencije.

Bogdan Bogdanović još se nije vratio na parket, a navijači Kingsa i dalje željno iščekuju taj trenutak. Očigledno da će morati još malo da se strpe.

Apsolutno najbolji pojedinac na ovoj utakmici bio je grčki košarkaš Janis Adetokunbo sa novim tripl-dabl učinkom od 26 poena, 15 skokova i 11 asistencija. Promašio je samo tri šuta iz igre i bukvalno je radio šta god da je poželeo.

Doduše i to kako su Kingsi igrali odbranu, odnosno kako ona u stvari nije ni postojala večeras, u velikoj meri je pomoglo Adetokunbu da ostvari odličan učinak.

Erik Bledso je dodao još 17 poena za Bakse, a Ersan Iljasova je utakmicu završio sa 15 poena. Kod Sakramenta je najbolji strelac bio Džastin Džekson sa 22 poena.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar