U bolnici slavila 89. rođendan

Legendarna filmska i pozorišna glumica Mira Banjac se u poslednjih 25 dana dva puta našla u bolnici zbog vaskularnih problema u nozi.  

Srbija 04.11.2018 | 21:43
U bolnici slavila 89. rođendan
U bolesničkoj postelji Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu u nedelju je sa lekarima, medicinskim sestrama i prijateljima, uz cveće, čestitke i tortu proslavila 89. rođendan.
 
"Da, ponovo sam u bolnici. Ovde me je sustigao i rođendan, i hvala 'Novostima' na čestitkama. Ceo dan odgovaram na telefonske pozive i svima zahvaljujem što su me se setili", rekla je za list jedna od najvećih jugoslovenskih i srpski glumica, u čijem glasu i dalje treperi njen prepoznatljivi i nepresušni optimizam.

Poznato je da Mira Banjac ni dan ne može da provede bez dobrog štiva i društva, pa i u bolničkom krevetu vreme prekraćuje čitajući knjige, razgovarajući sa medicinarima i pacijentima...

Podsećanja radi, ona je u KCV najpre provela dve nedelje na ispitivanjima uzroka vaskularnih problema u nozi, zbog kojih nekoliko dana nije mogla da hoda. Ti problemi su zalečeni, otpuštena je kući i ubrzo je prohodala.

Na kontrolnom pregledu, posle nekoliko dana, lekari su primetili naznake reakcije na antibiotsku terapiju, koja je primenjena tokom lečenja vaskularnih problema, i tada je odlučeno da bude zadržana na bolničkom posmatranju do kraja naredne sedmice.

(Novosti.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jedna je Mira

04.11.2018 21:52

Želim Miri da još poživi, da se odmara, da uživa na svoj način. Ona je jedna iz grupe velikih, dugogodišnjih glumaca, koja je ostvarila čitavu paletu različitih, autentičnih likova. Ona je specifična, glumica sa svojim, posebnim stilom, različitim od ostalih.

ODGOVORITE