Šaćiri pali vatru: Zvezda baš i nije najbolji tim!

Zato ne brinem! Fudbal je fudbal, a politika je politika. Ja idem tamo da igram fudbal, poručio momak rođen na Kosovu i Metohiji.

Fudbal 04.11.2018 | 19:15
Šaćiri pali vatru: Zvezda baš i nije najbolji tim!
Dolazi li u Beograd ili ne dolazi? Da li će igrati ili ne? Kako će i da li će odgovoriti na prozivke sa tribina Marakane? Sve su to pitanja koja se nameću kako se bliži novi susret Crvene zvezde i Liverpula, a sve navedeno odnosi se na Džerdana Šaćirija, vezistu Redsa koji se današnjim izjavama baš i nije potrudio da smiri strasti, iako tvrdi da ne želi nikakav konflikt niti nove prozivke sa Srbima.  

Podsetimo, on je na Mundijalu tokom utakmice sa Srbijom nosio kopačke sa zastavom Kosova, a Švajcarci su golove slavili pokazivanjem nacionalnog simbola Albanije - dvoglavog orla, zbog čega su kažnjeni sa 8.000 funti i bili na meti nacionalne federacije Švajcarske. Tada su, navodno, morali da obećaju da ništa slično neće raditi u budućnosti ukoliko žele da i dalje nose dres te reprezentacije.  

"Ono što se dogodilo na Svetskom prvenstvu ostaje u prošlosti. Ovo je samo još jedna u nizu fudbalskih utakmica za mene. Ništa posebno, dakle", kazao je Šaćiri i dodao: "Fudbal je fudbal, a politika je politika. Ja idem tamo da igram fudbal, ne da bih radio nešto drugo". 

Da li je samo do surove iskrenosti ili nečeg drugog, tek Šaćiri nije baš u lepom kontekstu pomenuo Crvenu zvezdu...

"Iskreno, mislim da oni nisu baš najbolji tim. Zbog toga i ne brinem za ishod meča u Beogradu", zaključio je momak rođen na Kosovu i Metohiji pre 27 godina.  

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar