Oblačno i suvo i danas u BiH

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo do pretežno oblačno i suvo vrijeme, samo je ponegdje prije podne u zapadnim krajevima moguća kratkotrajna kiša ili rosulja.

Bosna i Hercegovina 04.11.2018 | 08:59
Oblačno i suvo i danas u BiH
Tokom dana biće promjenjivo i pretežno oblačno i suvo vrijeme, te i dalje toplo za ovo doba godine, mada će biti blagog pada temperature vazduha, izraženije na zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Manje oblaka biće u centralnim, sjeveroistočnim predjelima i na jugu, pa će u tim krajevima biti i sunčaih intervala.

Duvaće slab, istočni i sjeveroistočni vjetar, na jugu Hercegovine jugoistočni.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 14 na zapadu do 19 na istoku, na sjeveroistoku i jugu 21 stepeni, dok će u višim predjelima biti svježije.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u većini krajevima jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini sunčanije.

Na Sokocu je jutros bilo najhladnije gdje su u 7.00 časova izmjerena dva stepena, a samo je za stepen bilo toplije u Kalinoviku.

U Gacku i Livnu izmjereno je pet stepeni, u Nevesinju šest, na Han Pijesku, u Bileći, Rudom i Bugojnu sedam, na Čemernu, u Višegradu, na Bjelašnici, u Grudama, Sarajevu, na Ivan Sedlu i u Širokom Brijegu osam, u Foči i Srebrenici devet, a u Šipovu deset stepeni.

U Mrkonjić Gradu i na Mrakovici 11, u Zvorniku, Ribniku, Tuzli i Gradačcu 12, u Bijeljini, Trebinju, Krupi na Uni i Bihaću 13, u Banjaluci, Prijedoru, Brčkom, Mostaru, Novom Gradu, Srpcu i Sanskom Mostu 14, u Doboju 15 i u Neumu 18 stepeni Celzijusovih.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar