Odbjegla mlada i nesuđeni muž...

Izraz “televisa presenta” na početku i kraju svake meksičke ili španske sapunice koje su nekad bile izuzetno popularne na ovim prostorima i danas je omiljen nakon što se neka sapunica počne ostvarivati u realnom životu.

Bosna i Hercegovina 03.11.2018 | 19:27
Odbjegla mlada i nesuđeni muž...
“Televisa presenta”

Taj izraz koristi se i u najnovijoj priči iz Gradačca kada je dan ljubavi i veselja zaključen brakom, a već oko ponoći svađom i odlaskom mlade s vlastitog vjenčanja te dan kasnije angažovanjem advokata, zahtjevom za razvod, tužbama za klevetu…, piše Večernji.ba.

Sapunicu su dvoje mladih nastavili na Fejsbuku pa je Elda objavila pjesmu srbijanske folk pjevačice Katarine Grujić čiji “srceparajući” stihovi glase:

“Šta li sam na tebi to vidjela?

Jedno đubre obično sve do zvijezda dizala,

pa sada žmurim sa drugima ja

jer ne mogu da vjerujem više svojim očima.”

Pjesma takođe poručuje da izabranik nije bio zanimljiv, lijep, hladan i nedodirljiv, ali “u sitne se sate krupne greške naprave”, a iz tih “očito krupnih grešaka”, na koje aludira ova mlada žena iz Odžaka, rodiće se dijete. 

Za razliku od Elde, koja je kroz stihove opisala svoje stanje, a zatim i odmah ugasila svoj Fejsbuk profil nakon što su počele uvrede na njen račun, njen bivši izabranik Edin iz Gradačca ohrabrivao se citatima:

“Ne poginji glavu nikad.

Najteže borbe Bog daje svojim

najizdržljivijim borcima – poručio je Edin sam sebi.

Takođe, netom nakon razvoda promijenio je i fotografiju profila na ovoj društvenoj mreži, tako da ovog puta pozira sam bez žene kojoj se prije nekoliko dana zakleo na ljubav do kraja života, a onda je sve završilo.

Bilo kako bilo, jasno je da će ova priča imati još pokoji nastavak s obzirom na to da kreće brakorazvodna parnica, ali i tužba za klevetu koju je žena najavila jednodnevnom mužu.

U zapadnoj Hercegovini ovih dana analizira se iznos s obzirom na pisanja pojedinih medija da je bilo oko 400 svatova u salonu “Orhideja”. U najgorem slučaju, da su svi davali minimalnih 100 KM kao dar, bilo bi prikupljeno 40 hiljada KM, a kad se uzme u obzir porodica, kumovi i bliski prijatelji, dolazi se do puno većeg iznosa.

Izvor: Večernji.ba

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

OPAAAA

03.11.2018 18:48

MA VUCARE KO VUCARE NJIMA JE MALO JEDAN PA TRZE VISE MUSKARACA AL IH POSLE KOSTA TO

ODGOVORITE
Name

Sta Vam Je,

03.11.2018 21:33

Kalibar je vazan.

Name

As

03.11.2018 19:14

Pare pokvare narod a pogotov ljubav za interes.Na vrijeme puklo jer nema djece.

ODGOVORITE
Name

Retuš

03.11.2018 21:10

Prije neki dan je pisalo da je zvanica tj svtova bilo 300. Ponovnim brojanjem je došlo do 400. Pa dobro neka bude 400. Računica je pretjerano loša jer ako je došao bračni par sa dvoje djece, upitno je da li su svi dali po 100 maraka. Bilo bi to 400, zar nije malo pretjerano. Spominju se još neki prijatelji, kumovi i ostali, pa zar nisu ušli u ukupno brojanje svatova. Prema tome na tacnu je moglo doći 20 - 25000 maksimalno.

ODGOVORITE
Name

Re retuš

03.11.2018 21:42

Drugari daju 50 KM. Tako isto dalji rođaci. Najbliža rodbina i sa četiri člana do 500 KM najviše. Nije naš običan čovjek bogat tako kao što Hercegovina izvodi zaključak.

Name

kod Šamca

04.11.2018 05:45

Ja nisam bio ni na kakvoj svadbi 14 godina. I te svadbe, svatovi i mladenci nisu kakvi...

ODGOVORITE
Name

SMIJESNO

05.11.2018 07:47

SJETIO SAM SE I JEDNE SLICNE SITUACIJE, GDJE SU MLADINI RODITELJI TRAZILI DIO NOVCA DA ONI ODLUCUJU STA CE SA TIM-POSTO SU ONI KAKO KAZU TAJ NOVAC ZADUZILI. I DAN DANAS SE NE VIDJAJU SA ZETOVIM RODITELJIMA. malo ste ljudi zastranili.

ODGOVORITE