Kako zaustaviti divljanje cijena?

Distributeri nafte u BiH mogu slobodno, u zavisnosti od uslova na tržištu, formirati cijene, dok vlade RS i FBiH mogu u slučaju poremećaja na tržištu preduzeti pojedine mjere kako bi ograničile cijene i na neki način zaustavile njihov rast, rekli su u vladama RS i FBiH.

Bosna i Hercegovina 03.11.2018 | 07:49
Kako zaustaviti divljanje cijena?
Vozači u BiH su sve češće suočeni s višim cijenama na pumpama i pitaju da li nadležni u državi mogu bilo šta učiniti da se zaustavi divljanje cjenovnika goriva. Predviđa se da bi u novoj godini cijena mogla skočiti čak na 2,50 KM za litar.

U Ministarstvu trgovine i turizma RS rekli su da će održati sastanak s većim distributerima nafte i naftnih derivata u RS kako bi se razmotrili načini djelovanja u slučaju da nastupe drastični poremećaji cijena goriva na tržištu. Nisu precizirali kada bi taj sastanak mogao da bude održan.

"Ukoliko bi nastupili značajni poremećaji na tržištu, poput elementarnih nepogoda, nestašice dobara neophodnih za potrebe privrede i snabdijevanje stanovništva, neočekivanog rasta i monopolskog formiranja cijena, zloupotrebe dominantnog položaja i vanrednih okolnosti prema procjeni Vlade RS, Ministarstvo trgovine i turizma može Vladi RS predložiti mjere neposredne kontrole cijena na način kako je propisano Zakonom o regulisanju cijena u RS", rekli su u resornom ministarstvu.

Istakli su da Vlada RS može procijenjivati da li je potrebno preduzeti određene mjere u smislu određivanja fiksne, najviše ili najniže cijene ili neke druge mjere koje su propisane Zakonom o regulisanju cijena u RS.

"U RS nema monopolskog formiranja cijena, jer primjera radi, cijena goriva je mnogo niža u Bijeljini i Zvorniku, nego u Banjaluci i Istočnom Sarajevu", kažu u Ministarstvu te pojašnjavaju da cijena goriva nije ista na svim benzinskim pumpama, jer se odvija u skladu s poslovnom politikom distributera.

Lela Gibo, šef Odsjeka za cijene u Federalnom ministarstvu trgovine, rekla je da pravna i fizička lica mogu formirati slobodno cijene te da se pod kontrolom cijena podrazumijevaju aktivnosti na praćenju opšteg nivoa cijena i preduzimanju mjera ekonomske politike radi sprečavanja i otklanjanja poremećaja na tržištu.

Ona kaže da na kretanje cijene naftnih derivata u FBiH utiču kretanje cijena nafte na svjetskom tržištu, kurs dolara, rafinerijske cijene derivata, kao i izmjena normative u pogledu visine javnih prihoda koji su sadržani u cijeni naftnih derivata.

"Trenutna maloprodajna cijena na benzinskim pumpama u FBiH kreće se u određenom rasponu, te slijedom toga potrošači u modelu slobodnog formiranja cijena autonomno odlučuju i imaju mogućnost da sami izaberu prodajna mjesta s nižim cijenama", kažu u federalnom ministarstvu.

Faruk Hadžić, makroekonomski analitičar, smatra da je tržište u BiH već narušeno te da su entiteti preko svojih ministarstva već morali uticati na cijenu goriva.

"Ako nisu nametnuli ograničenje cijena, sa distributerima su mogli dogovoriti da se ona snizi, kao što je to bilo u junu. Država kroz razne namete ubire 1,15 KM od cijene goriva, tako da ima prostora da smanji namete i tako direktno utiče na konačnu cijenu", kaže Hadžić.

On je rekao da su cijene goriva, posmatrajući oktobar, rasle otprilike 0,15 KM u zavisnosti od distributera, dok je u oktobru cijena barela na svjetskom tržištu u konačnici padala.

"Ne vidim razlog zbog kojeg cijene goriva kod nas nisu snižene, jer i kurs dolara i cijena nafte na svjetskom tržištu ne idu u prilog kao izgovor da se kaže da je zbog tog trebalo podići cijenu goriva u BiH", ističe Hadžić.

Milovan Bajić, direktor "Krajinapetrola", kaže da je cijena goriva kod nas trenutno najniža u regionu te da je sa stanovišta standarda gorivo skupo, ali da se sa stanovišta distributera radi o minimalnim zaradama.

"Utiču na to i rafinerijske cijene i državni nameti, naše zarade su minimalne. Put od barela do maloprodaje je poprilično dugačak i ne možemo mi na to reagovati. Kupujemo naftu od rafinerije, platimo obavezu državi, dodamo nešto svoje marže, koja je ove godine znatno manja nego prošle, i tako formiramo cijenu", rekao je Bajić.

On je rekao da je najbolji pokazatelj to da je na njihovim pumpama promet u prvih devet mjeseci znatno veći, a da su zarade manje.

Rašće cijena barela crnog zlata?
Prema najnovijem izvještaju o stanju na tržištu nafte, koji su pripremili analitičari Raiffeisena, u sljedeća dva mjeseca može se očekivati dalji rast cijena sirove nafte na svjetskom tržištu, pa bi barel crnoga zlata mogao dostići i vrijednost od 100 američkih dolara.

"Ako se u sljedeća dva mjeseca dogodi dodatno smanjenje proizvodnje nafte ili ako zbog američkih sankcija značajnije padne iranski izvoz nafte, onda se može očekivati rast cijena barela sirove nafte na barem 90 USD", kaže se u izvještaju Raiffeisena, koji procjenjuje da će se u posljednjem ovogodišnjem tromjesječju trgovati po prosječnoj cijeni od 80 američkih dolara po barelu. 

(Nezavisne novine)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Tać

03.11.2018 08:40

Kod nas je najmanji problem variranje cijene nafte na svjetskom tržištu. Mi imamo problem sa državnim nametima. I evo nastavlja se teror istih koji su nas doveli do ovog stanja.

ODGOVORITE
Name

Miš mekinjaš

03.11.2018 09:40

Ja predlažem da kome je skupo gorivo kod nas ode do Hrvatske ili Srbije i tamo naspe, čuo sam da je tamo mnogo jeftinije!!!

Name

kiza

03.11.2018 09:00

Pa nikako, divljaci na vlasti, divljaci u naftnoj industriji, a razlika para ode u privatne dzepove

ODGOVORITE
Name

Sramota

03.11.2018 12:02

Divljanje cijena se nikako ne može spriječiti. Biće još gore, gore, do konačne propasti.

Name

Bl

03.11.2018 09:16

Litar da ide bar na 6 km. Kad ima svaka kuca po 2 3 vozila. Zasto da ne

ODGOVORITE
Name

BL

03.11.2018 09:26

Ovaj direktor Krajinapetrola vjerovatno misli, da priča sa debilima, kada ne odgovara zašto posle mjesec dana pada cijene barela ne snižava cijenu gorivu,nego kaže da imaju "malu" zaradu.

Name

Re

03.11.2018 09:55

Naravno šta kukate više, niko ne izlazi iz auta a skupo vam je?? Naučili kukati i to je to

Name

Semberija šverc komerc

03.11.2018 09:24

Tamo se pola akciza i poreza ne plaća...

ODGOVORITE
Name

Ratko

03.11.2018 09:50

Drzava koja na zalost ne postoji trebala bi cene energenata drzati pod kontrolom delovanjem iz robnih rezervi, ali kao sto znamo mile ronhil je unistio robne rezerve i lopovima dao odresene ruke (uz procenat naravno), da nas kolju cenama.

ODGOVORITE
Name

Kuzan

03.11.2018 11:31

Vrlo jednostavno,,idite svi u Hrvatsku i jedno vrijeme sipajte tamo gorivo a ne u Bosni.Pa da vidite kako ce smanjiti cijenu goriva u roku od mjesec dana.

ODGOVORITE
Name

ILI

03.11.2018 21:22

Ostavite auto par dana,malo biciklom,malo pjeske,pa kad padne promet da vidis kako ce cijene dole a ne ovako debili ni sto metara nece pjeske,idu autom.

Name

decko

03.11.2018 13:24

Dobro je! Sve je bas kako treba biti!

ODGOVORITE
Name

BOBA

03.11.2018 14:08

AKO U CENTRIMA ILI TRGOVINAMA PROGOVORITE O CIJENAMA SVI TE BLIJEDO GLEDAJU KAO VIDI OVE BUDALE DO ČEGA JOJ JE.NAROD KUPUJE NE PITA KOLIKO KOŠTA GLUME ŠVICARSKU I DRUGE UREĐENE ZEMLJE.SVI SE BAVE LOPOVLUCIMA BAHATI SU NIŠTA IM NIJE SVETO PA ONDA KADA KAŽEŠ NEŠTO ŠTO GLEDAŠ SVAKIM DANOM KAŽU POJEDINCI TI SI PUNA MRŽNJE.TO NAM JE NAŠ BAJNI I KRASNI AMBIJENT.MNOGI GOVORE IZ NAJBITNIJIH INSTITUCIJA NAMA OVO ODGOVARA ZATO ŠTO RADIMO ŠTA HOĆEMO PA BUJRUM U NASTAVAK PRLJAVOG ŽIVOTA.

ODGOVORITE
Name

Austria

04.11.2018 07:31

Ma nista to nije viste gospodo znali kovas je vodio zadnjih 25 godina i dokle suvas doveli al nema tu kuknjave moraju se namiriti novcanici i koferi parama sto platise vama za glasove

ODGOVORITE