Kokeza: Nacionalni i još tri, četiri stadiona!

Poruka iz Fudbalskog saveza o ideji da Srbija postane domaćin Svetskog prvenstva 2030. godine.

Fudbal 04.11.2018 | 19:00
Kokeza: Nacionalni i još tri, četiri stadiona!
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) siguran je da će ta organizacija i država Srbija učiniti maksimum da se dobije organizacija Mundijala 2030. godine, što bi značilo izgradnju "Nacionalnog i još tri-četiri stadiona".

Ranije danas, predsednik Aleksandar Vučić nakon sastanka kvadrilaterale u Varni sa premijerima Grčke Aleksisom Ciprasom, Bugarske Bojkom Birosovim i Rumunije Vjorikom Danćilom izjavio je da je dogovoreno da se četiri zemlje zajednički kandiduju.

"Odlično je da se na tako visokom državničkom nivou između predsednika Srbije i premijera Bugarske, Rumunije i Grčke razgovaralo o fudbalu, a još je veći plus što se govorilo o kandidaturi sa Svetsko prvenstvo 2030. i Evopsko prvenstvo 2028. godine. Siguran sam da će država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i Fudbalski savez Srbije učiniti maksimum da se dobije organizacija i da se što bolje pripremi kandidatura", rekao je Kokeza Tanjugu.

Kako je naveo, to bi osim izgradnje Nacionalnog stadiona, podrazumevalo i izgradnju još tri-četiri nova stadiona po Srbiji, a samim tim i ogromno poboljddanje sportske i fudbalske infrastrukture.

"I u slučaju da se ne dobije organizacija, stadioni i svi prateći objekti bi ostali na raspolaganju klubovima u Srbiji što bi kompletan sport u našoj državi podiglo na viši nivo", poručio je Kokeza.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar