Slaba partija Jokića i Tea, Bobi dominantan!

Denver Nagetsi savladali su na gostovanju Klivlend Kavalirse rezultatom 110:91, što im je bila ukupno sedma pobeda u osam odigranih mečeva.  Denverov najbolji start u poslednjih 40 godina! Beli rutinski i Foksova partija života! Bobi se baš trudio, ali Embid je neuništiv! Kingsi nanizali pet trijumfa zaredom, Jokić posle Čikaga drastično smanjio broj šuteva.

Košarka 02.11.2018 | 12:00
Slaba partija Jokića i Tea, Bobi dominantan!
Iako starteri nisu briljirali, među kojima je bio i Nikola Jokić, klupa franšize iz Kolorada uradila je najveći deo na ovom meču i raduje što su Nagetsi tako došli do pobede.

Srpski košarkaš nije dobro krenuo duel i tokom 22 minuta, koliko je igrao na terenu, nije uspeo da pronađe pravi ritam.

Jokić je postigao samo četiri poena, a uz to je imao šest skokova, tri asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu. Iz igre je šutirao 2/5, što znači da nije uopšte forsirao. 

Svoj najbolji meč sezone odigrao je Huančo Ernangomes koji je ubacio 23 poena, a pratili su ga Milsap (16p, 6sk), Heris (14p, 3sk, 3as), Lajls (12p i 8sk) i Plamli (11p, 6sk). 

Kod Kavalirsa najefikasniji bio je Džordan Klarkson sa 17 poena, ali to nije bilo dovoljno da Kavsi pretrpe sedmi poraz u osam mečeva.



Los Anđeles Klipersi pretrpeli su poraz od Filadelfije sa 122:113, a Boban Marjanović odigrao je veoma dobru partiju za franšizu iz "grada anđela".

Bobi je ostvario učinak od 15 poena, 11 skokova za samo 22 minuta i iz igre je šutirao 5/7, odnosno bacanja 5/6. Teodosić je na terenu proveo samo pet minuta uspeo je da ostvari dve asistencije.

Najefikasniji u redovima Klipersa bili su Vilijams sa 26, Galinari sa 25 i Heris sa 24 poena.

Filu je predvodio fenomenalni Džoel Embid sa 41 poenom, 13 skokova i četiri blokade (16/32 iz igre).



Kolorado je na nogama, Nagetsi pišu istoriju! Možda neće uspeti da održe ovako visok ritam do kraja sezone, ko zna, ali ovaj tim Denvera naterao je klupske pristalice da maštaju o plej-ofu i nekim lepšim vremenima. Denver nije odigrao najblistaviju partiju, ali pored tima kakav je Klivlend nije ni moralo bolje - 110:91 (15:27, 35:15, 33:24, 27:25).

Nagetsi su tako stigli do sedme pobede iz osam utakmica, što je najbolji timski start sezone u više od 40 godina! Tačnije, još od sezone 1976/77, kada je ubeležen savršen početak sa svih osam recki.

Nije se Denver proslavio u prvoj deonici susreta, pošto je Klivlend na prvi mali odmor otišao sa ubedljivih 27:15, ali kako su minuti prolazili – tako se situacija na parketu menjala. Način na koji je Denver razbio otpor Klivlenda pomalo je atipičan za ovu sezonu. Naime, gosti su to uradili šutevima za tri poena (10/26), uprkos tome što su u utakmicu ušli kao tim s drugim najlošijim postotkom ubačenih trojki i tek 29 odsto uspešnosti.



Nikola Jokić je posle vrlo dobre partije u onom trileru u Čikagu odigrao prilično skromnu utakmicu za svoje standarde, uz drastično manji broj šuteva nego inače. Za samo 22 minuta na parketu Jokić je imao tek četiri poena (2/5 iz igre), ali i šest skokova, tri asistencije i po blokadu i ukradenu loptu. U izostanku njegovih poena zablistao je pomalo zaboravljeni Huančo Ernangomez koji je sa 23 poena (5/8 za tri) predvodio Denver do nove pobede. Španskog dugajliju ispratio je Pol Milsap sa 16 poena, dok je Gari Haris dodao 14 koševa. Članovi standardne petorke imali su nešto mirnije veče, ali ni Klivlend nije pružio neki poseban otpor. Jedino je Džordan Klarkson bio na nekom nivou sa 17 poena (7/14 iz igre), a iza njega najefikasniji bio je Džedi Osman sa 13 koševa.

Utakmica se okrenula već u drugoj četvrtini, kada je Denver ubacio čak 35 poena, dok su Kavsi ostali na svega 15 koševa. Još jedna deonica sa 30+ koševa i Denver je već imao komotnih 19 poena viška za mirniji finiš susreta.

Dok je Jokić smanjio gas, Nemanja Bjelica je održao ritam na istoj visini, zbog čega je Sakramento opet profitirao. Kingsi su ostvarili petu uzastopnu pobedu i to na gostovanju Atlanti - 146:115 (35:29, 34:35, 46:23, 31:28).

Koliko su Kingsi bili ubitačni protiv skromnih Houksa govori i podatak da su u svakoj četvrtini ubacili bar 31 koš! U trećem kvartalu vrtoglavih 46! I to pošto su Kingsi u drugo poluvreme ušli sa samo pet poena prednosti. Posle tog uragana u trećem periodu Sakramento je imao laganih 29 poena na svojoj strani.

Nemanja Bjelica ponovo je bio jedan od lidera tima i važnih učesnika u pobedi. Već stalni član prve petorke proveo je na terenu samo 23 minuta, a učinak mu je bio fantastičan – 19 poena (7/11 iz igre), od čega devet već u prvoj deonici. Na to je dopisao tri asistencije, dva skoka, dve ukradene lopte!



Mada je srpski reprezentativac bio odličan, svoje veče karijere imao je Dearon Foks! Monstruozan tripl-dabl složio je momak u svojoj drugoj NBA sezoni, prvi u dosadašnjoj karijeri i to je izgledalo ovako – 31 poen, 15 asistencija i 10 skokova! Ne samo da je imao dvocifrene brojke u sve tri najvažnije statističke kategorije, već je postavio lične rekorde u istim!

A, treba podsetiti da je Foks uoči susreta bio na listi povređenih igrača. Leđa ga, očigledno, nisu mučila, zbog čega je u Atlanti pokazao koliko je zapravo strašan igrač. Pre ove utakmice Foks nikada nije uspeo da ubaci 30 poena, već mu je vrhunac bio na 26 koševa. Čak pet puta imao je po deset asistencija, a prvi put je skupio dvocifreni broj skokova. Zanimljivo, postao je najmlađi košarkaš u istoriji NBA lige koji je uspeo da složi tripl-dabl s minimum brojkama koje je imao. Sinoć je bio pola čovek – pola čudo!



Uz Foksa odličan je bio i Badi Hild, koji je ubacio 27 poena (10/17 iz igre). Kod Atlante 23 poena ubacio je Džeremi Lin, Kent Bazmor i Tre Jang su dodali po 14, a Aleks Len 11 poena. Veteran i prošlosezonski igrač Sakramenta Vins Karter odigrao je 16 minuta i skupio tri poena i dva skoka.



Veče Srba na Istočnoj obali nisu upotpunili Boban Marjanović i Miloš Teodosić, pošto su na gostovanju Filaldelfiji poraženi rezultatom 113:122 (30:34, 27:38, 29:18, 27:32).

Strašno veče imao je Džoel Embid! Najbolji igrač Filadelfije i jedan od najmoćnijih centara lige urnisao je Marćina Gortata i Montrezla Herela u najvećem delu meča, dok je ulazak Bobana Marjanovića u drugom poluvremenu doneo kakav-takav balans u igri pod koševima.

Embid je toliko bio nedodirljiv da je Herela naterao da napravi četiri lične greške u prvom delu utakmice, dok je Gortatu delio besplatne košarkaške lekcije. Mnogo bolji utisak ostavio je Marjanović, koji je zaigrao od prve sekunde drugog poluvremena i skupio 22 minuta. Ali, Embid je bio u svojoj zoni komfora i niko mu ništa nije mogao.

Embid je utakmicu završio s 41 poenom (16/32 iz igre), te 13 skokova i četiri blokade!



Marjanović je uspeo da odgovori sa 15 poena (5/7 iz igre, 5/6 sa penala), te 11 skokova, tri blokade i po asistenciju i ukradenu loptu. Poređenja radi, Herel je imao sedam poena i dve asistencije, a Gortat je ostao bez poena i sa samo dva skoka! Bez obzira na Marjanovićevu dobru igru u nastavku, Klipersi jednostavno nisu imali snage da se izbore s napadačkim potencijalom domaćina.



Lu Vilijams je upisao 26, a Danilo Galinari 25 poena, dok je Tobijas Haris imao 24 koševa. Ali, to je bilo sve. Ostali su bili ispod dvocifrene granice. Miloš Teodosić je dobio pet minuta za igru i podelio je dve asistencije. U pobedničkom sastavu Ben Simons je ubeležio 14 poena i 11 asistencija, Markel Fulc 12 poena, Lendri Šamet 13, dok je Dario Šarić upisao tek pet poena (1/8 iz igre), tri skoka i dve asistencije za 24 minuta na parketu.



NBA – REZULTATI

Šarlot – Oklahoma 107:111
/Voker 21 – Vestbruk 29/

Klivlend – Denver 91:110
/Klarkson 17 – Ernangomez 23/

Filadelfija – LA Klipers 122:113
/Embid 41 – Vilijams 26/

Atlanta – Sakramento 115:146
/Lin 23 – Foks 31/

Boston – Milvoki 117:113
/Irving 28 – Adetokunbo 33/

Portland – Nju Orleans 132:119
/Lilard 26 – Rendl 29/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar