Vuletić poručio ''Grobarima''...

Jednoglasje, a ne kakofonija! Potpredsednik Partizana predložio navijačima koji su vređali članove uprave i koji traže promene da razmisle o istim u sopstvenim redovima.

Fudbal 02.11.2018 | 15:45
Vuletić poručio ''Grobarima''...
Razjedinjeni navijači, deo njih protiv uprave kluba i loši rezultati svedoče da je u Partizanu situacija daleko od redovne.

Nije bilo prijatno čelnicima kluba u sredu uveče na Banovom brdu. Ognjen Mudrinski je u finišu utakmice ugasio nadu da crno-beli mogu do pobede posle dva remija, a navijači Partizana, oni koji su trenutno okupljeni na južnoj tribini, vređali su članove najužeg rukovodstva kluba.

Posle uvredljivih poruka na račun generalnog menadžera Miloša Vazure, na repertoaru dela navijača našao se i potpredsednik kluba zadužen za pravna pitanja Vladimir Vuletić.

"Vuletiću p….u", moglo se čuti na utakmici između Čukaričkog i Partizana.

Dan kasnije, u izjavi za Telegraf.rs, oglasio se i čelnik Partizana, odgovorivši crno-belim pristalicama na svoj način.

"Iako zaista nisam čuo najbolje šta to dovikuju, jer ih je bilo manje od stotinu, pa u toj opštoj kakofoniji, sa različitih delova tribina, nisam mogao da zaključim ko mi se obraća. Možda bi bilo dobro da eventualne promene u Partizanu, koje zagovaraju prvo primene u sopstvenim redovima i da umesto kakofonije različitih glasova imamo na tribinama simfoniju jednoglasja", rekao je Vuletić.

"Tako će najbolje pomoći timu da rezultatski stane na noge. Poštujem inače bez izuzetka sve navijače Partizana, ne samo na tribinama, već i u Srbiji, regionu, dijaspori i na njihovo mišljenje gledam kao na rimsku maksimu: 'Vox populi – Vox Dei' - glas naroda je i glas Boga", dodao je Vuletić naglasivši da imponuje to što se na takav način skandira samo retkim osobama u Srbiji.

Potpredsednik Partizana je začuđen što se deo navijača okomio i na njega.

"Ne znam ni sam što sam meta uvreda, možda im smetaju kredibilni unutrašnji klupski akti koje smo doneli, možda suvremeni novi Statut kluba koji smo napisali, možda uspešan pravni tim, koji predvodim. Eto, ako nekoga to zaista čini srećnim da čuje, činjenica je da nisam 'šutnuo mačku s praga', nisam ni neki talentovan napadač da uđem na teren i postignem gol. Ali jesam 'šutnuo' doktorsku disertaciju, jesam i univerzitetsko nastavničko zvanje na Pravnom fakultetu. To mi daje za pravo da se u Partizanu bavim samo pravnim stvarima i držim se načela stroge podele nadležnosti", rekao je Vuletić i nastavio:

"Možda im je zasmetalo što smo ostvarili dve velike pobede protiv UEFA, vratili već isključen klub u Evropu, vratili navijače na tribine za meč sa Viktorijom Plzen, iako su već odrezali kaznu. Možda smeta što se borimo protiv nepočinstava u domaćim okvirima, što smo naterali FSS da zbog prekršaja kazni svog 'činovnika' Dragišu Binića. Ali, dobro, vodiću se mudrim rečima Stepe Stepanovića: 'Istorija će svakoga postaviti na svoje mesto, pa i mene. Ako nisam nešto dobro učinio, ona će žigosati i bez moje odbrane. A ako jesam, priznaće to i pored svih napada na mene".

Profesor Vuletić je naglasio da je za svoj rad uvek spreman da odgovaram klupskom organu koji ga je i izabrao.

"Kao legalista, spreman sam da podnesem izveštaj o svom radu na Skupštini kluba i raspoložen da se o tome raspravlja i sudi. Ne postoji u Partizanu kriza institucija, već kriza rezultata i dok sam u klubu, bilo to još dva dana, dve ili 20 godina, radiće se legalno, sa punim uvažavanjem. I niko, ali niko neće moći da odlučuje mimo institucija", podvukao je potpredsednik kluba  Vladimir Vuletić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar