Bolje da imaš sreće, nego da si dobar!

Kit Lengford, novinar: Mogu da uradim nešto što Evroliga nije videla! Zanimljiv intervju s košarkašem Panatinaikosa. . .

Košarka 06.11.2018 | 09:30
Bolje da imaš sreće, nego da si dobar!
Kit Lengford ima 35 godina, a ovoga leta je stigao u Panatinaikos. I igra veoma dobro. Mnogo toga je uradio do sada, i u košarci i u životu, uključujući tu i diplomu novinarstva.

Možda je i zbog toga želeo da da intervju Eurohupsu, a u njemu je govorio i o stvarima vezanim za teren, ali i van njega.

Kaže da je trebalo da dođe u PAO prošle sezone, ali je sudbina drugačije okrenula stvari.

"Postoji izreka da je bolje da imaš sreće nego da budeš dobar. U ovom poslu, druge šanse ne događaju često. Ja to zovem srećom. Najvažnija stvar je da sam završio ovde i da sam srećan zbog toga".

Lengford je u karijeri bio dva puta osvajač titule najboljeg strelca Evrolige, ali nikada nije igrao na Fajnal foru.

"Verovatno je zbog toga što sam u karijeri pravi izbore bazirane na novcu, a ne da bih igrao u većem timu. To sam radio jer sam osećao da nisam Evropljanin i da bih voleo da odem na različita mesta da pokažem da vredim".

I izgleda da mu to ništa ne smeta.

"To je normalan razvoj stvari. Svako ostari, šta god da radi. Ali mislim da mogu da uradim nešto što Evroliga još nije videla. Sa 35 godina igram na ovom nivou. Uzbuđen sam što to mogu da pokažem. To mi ne stvara pritisak".

Da nije košarkaš, Lengford bi bio...

"Definitivno bih pisao o sportu, ali sa društvenim aspektom. Nisam zainteresovan da pišem da je ovaj igrač dobar ili loš. Ne zanima me to previše".

Možemo da pretpostavimo šta će raditi posle karijere...

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar