"Ryanair" uveo nova pravila

Putnici najveće evropske niskotarifne vazduhoplovne kompanije Ryanair više neće moći besplatno ponijeti u avion 10 kilograma ručnog prtljaga, u skladu s novom politikom uvedenom u četvrtak.

Svijet 01.11.2018 | 18:27
"Ryanair" uveo nova pravila
Prema novim pravilima, putnici koji žele unijeti bilo šta veće od "male ručne torbice" moraće dodatno platiti, osim ako ne spadaju u kategoriju putnika s prioritetnim ukrcavanjem.

Prioritetno ukrcavanje košta 6 evra, a ostali putnici, koji nisu izabrali tu opciju, moraće platiti 10 evra za dodatni komad ručnog prtljaga.

Nova politika izazvala je gnjev na društvenim mrežama i neki od klijenata te kompanije napisali su da više nikada neće letjeti Ryanairom.

Ovaj niskotarifni irski prevoznik imao je tešku godinu obilježenu štrajkovima širom Evrope. Prošli mjesec izvijestio je o padu profita za 7 odsto u prvoj polovini finansijske godine, za šta je okrivio štrajkove koji su nanijeli "veliku štetu".

Ryanair je takođe oštro kritikovan prošli mjesec zbog blijede reakcije na rasistički ispad jednog putnika prema ženi koja je sjedila kraj njega, nakon što je video snimak tog incidenta objavljen na društvenim mrežama.

(Hina)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Braca

02.11.2018 06:47

E jbg kog će sad Biserka pratiti.....

ODGOVORITE