Zvezdine muke: Marin i Rodić oporavljeni, ne i Boaći!

Crvenu zvezda ima kadrovskih problema. Prvi špic, najverovatnije, propušta i Liverpul.

Fudbal 31.10.2018 | 12:00
Zvezdine muke: Marin i Rodić oporavljeni, ne i Boaći!
Crvena zvezda u sredu u utakmici 14. kola Superlige dočekuje Mačvu.

Trener Vladan Milojević ima kadrovskih problema pred ukupno četvrti meč u poslednjih 10 dana.

Detaljno je analizirao zdravstveni bilten ekipe.

"Dobro je da je Marko Marin sanirao povredu i trenira u punom ritmu kao i Milan Rodić. Ričmond Boaći i dalje ima problem i na njega nećemo moći da računamo u narednim utakmica, dok Srđan Babić ima manjih zdravstvenih problema. Nekoliko momaka igra u kontinuitetu, pa ćemo možda nekome od njih dati predah. I Branko Jovičić je bio u grupi povređenih, videćemo i koliko ćemo sa njim rizikovati. Lekar Dejan Purić mi je najbolji drug za sada i zajedno pravimo strategiju oko igrača na koje možemo da računamo. Moja filozofija je da je njihovo zdravlje uvek na prvom mestu", istakao je trener Crvene zvezde.

Ono što Milojevića može da raduje je povratak Vujadina Savića na teren, jer od duela Lige šampiona u Parizu nije bio na raspolaganju.

"Savić je bio povređen, odigrao je u Šapcu korektno, može bolje, ali je posle dužeg perioda proveo je svih 90 minuta na terenu. Kafu radi dobro, iako ne volim o pojedincima, na primer Nemanja Milić je pravi profesionalac, strpljivo čeka priliku i verujem da će biti prostora i za njega".

Milojeviću će meč u Šapcu biti 50. prvenstveni na klupi Crvene zvezde. Učinak je impresivan - 44 pobede, pet remija i samo jedan poraz.

On ističe da će duel sa Mačvom biti težak.

"Bačka je dobra ekipa, što je pokazala željom da se nadmeće i kod kuće i u gostima, želi da igra. Ima svoju filozofiju, koja je i pečat trenera Dejana Čelara. Ne bih preterao ako bih rekao da bi Bačka mogla da ima i neki bod više, odnosno da bude bolje plasirana na tabeli. Očekuje nas jedna teška utakmica i pozivam navijače da dođu u što većem broju i podrže moju ekipu", rekao je Milojević.

Crveno-beli će između dva susreta sa Liverpulom odigrati i tri utakmice u Superligi.

"Teško je, ali sa druge strane to je naš posao. Navikli smo na to. Dobro je što imamo iskustvo od prošle sezone iz velikih utakmica kada smo imali slične situacije. Sa napornim ritmom i zgusnutim rasporedom moramo da se nosimo, jednostavno, ukalupljeni smo i guramo dalje”, dodao je šef stručnog štaba Crvene zvezde", zaključio je Milojević.

Crveno-beli su prvi na tabeli Superlige sa 37 bodova, dok je Bačka deseta sa 13 osvojenih bodova.

Utakmica Zvezda - Bačka igra se u sredu od 18.30 na stadionu Rajko Mitić u Beogradu, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar