Počast: ''Živimo u lošem sistemu''

Građani Sarajeva okupili su se i večeras, kako je i najavljeno, na Trgu djece Sarajeva da bi odali počast brutalno ubijenim sarajevskim policajcima.  

Bosna i Hercegovina 29.10.2018 | 18:28
Počast: ''Živimo u lošem sistemu''
Podsjećamo, u ranim jutarnjim satima u petak ubijena su dvojica policajaca Adis Šehović i Davor Vujinović. 

Jedan od organizatora večerašnjeg skupa kazao je za “Avaz” da je ovo okupljanje normalna ljudska reakcija za strašan zločin koji se desio.

– Ovo je normalna ljudska reakcija za strašan zločin koji se desio, kada su svirepo ubijena dvojica policajaca tokom obavljanja njihove službene dužnosti. To nama je bio alarm da se večeras ovdje okupimo i iskažemo svoj stav. Naši policajci su vrlo dobri u svom poslu, a evidentno je da imamo loš sistem. Ovi koji kradu vozila, pucaju na policajce, moraju biti kažnjeni. Želimo večerašnjim skupom poručiti da poštujemo i uvažavamo rad naših policajaca, ali da odbijamo da živimo u sistemu koji nije spreman da kažnjava one koji su se ogriješili o sistem. Dakle, dajemo podršku policiji jer njihov posao svakodnevno postaje sve teži i teži – rekao je jedan od organizatora.

Izvor: Avaz

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Podrska

29.10.2018 17:41

Podrška gradjanima Sarajeva.

ODGOVORITE
Name

Kakav sistem

29.10.2018 17:50

Kakav sistem.Smiješno.Ovde nema nikakvog sistem.Samo sveopsta pljačka.Ludnica je ovo.Svaka država ista.Ludi političari.Narko bosovi.Starlete.Izbjeglice.Narod koji bježi.

ODGOVORITE
Name

Podrska i od mene

29.10.2018 18:21

Ajmo narode, osvijestimo se vise, inace nas nema. Postovati entitete, postovati jedni druge i u borbu protiv kriminala i korupcije, u borbu za licnu sigurnost svakog stanovnika ove zemlje. Dosta je korupcije u 21. vijeku, nismo mi Centralna Azija da nam ovo rade.

ODGOVORITE
Name

SAN

29.10.2018 18:53

Podrska ,gradjanima Sarajeva

Name

Nostradamus

29.10.2018 19:28

A sta ako iza ubistva policajaca opet stoji policija odnosno kriminal u koaliciji SNSD SDA i HDZ sta ako ovim koalicionim partnerima odgovara stanje haosa. Jer ubice se opet nece pronaci.

ODGOVORITE
Name

Igor

29.10.2018 20:53

Narod ne misli tako . Narodu sistem dobar. Ubija se, pljacka se , ne kaznjava se. Bakir je svojima najbolji, isto kao Čovic i Mile svojima.

ODGOVORITE