SA: Komemoracija Adisu i Davoru

Komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović poručio je danas na komemoraciji ubijenim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću da su oni ličnim primjerom pokazali koliko je policijski posao težak, rizičan i opasan, jer su dali živote štiteći građane Sarajeva i njihovu imovinu.

Bosna i Hercegovina 29.10.2018 | 11:57
SA: Komemoracija Adisu i Davoru
"Teško je naći prave riječi da se iskaže naša tuga, bol i ogorčenost. Ovo je nenadoknadiv gubitak za porodice i Upravu policije u kojima su Adis i Davor dali maksimalan doprinos", rekao je Halilović.

On je na komemoraciji u sali zgrade opštine Novi Grad Sarajevo istakao da je njihovo stradanje veliki gubitak i za grad Sarajevo i BiH, prenose sarajevski mediji.

"Zbog Adisa i Davora ćemo nastaviti raditi naše poslove. Vrata MUP-a Kantona Sarajevo njihovim porodicama uvijek će biti otvorena, jer to je i njihova kuća", rekao je Halilović.

Načelnik Policijske uprave Novi Grad Sarajevo Nusret Selimović naveo je da je bol zbog pogibije Šehovića i Vujinovića neizreciva i da će pamtiti svaki trenutak proveden sa stradalim kolegama.

"Kao njihov rukovodilac dužnost mi je da zahvalim na njihovom doprinosu, jer su nemjerljive vrijednosti tragova koji su ostavili iza sebe", poručio je Selimović i dodao da je neizreciva bol koju osjećaju njihova djeca, rodbina, prijatelji.

U Sarajevu će danas biti sahranjeni ubijeni policajci, Vujinović na groblju Sveti Јosip na Koševu, a Šehović na groblju u Buća Potoku.

Šehović i Vujinović ubijeni su u petak, 26. oktobra, u ranim jutarnjim časovima u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Na njih su pucala lica osobe koja su pokušavala da ukradu putničko vozilo golf šest, hrvatskih registarskih oznaka.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Izvor: Srna

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Banjaluka

29.10.2018 11:25

Sta kaze policija ko se tukao za vikend u sigurnom gradu Banajaluci u jos sigurnijem restoranu Ada ? Ima li izvjestaja ko je ostao bez oka ? Koliko se robije dobije za oko ? Da li je bitno cije je oko pa se po tome odredjuje kazna ? Koliko vrijedi "obicno" a koliko "bogatasko" oko ? Radi li MUP nesto ili ?

ODGOVORITE
Name

re

29.10.2018 11:56

Šta se to desilo?

Name

VIP

29.10.2018 12:27

Dragan Lukac u Rs stiti automafiju i krije ubice ova dva policajca isto kao sto krije ubice Davida Dragicevica!

Name

Tuga

29.10.2018 11:27

Tugo moja...sta smo docekali, da nam policajce ubijaju kriminalci kao pse... Malo nam je bio rat i sve ostalo pa i u miru da se gine.... i sta je falilo kod druga Tita, svi smo imali , neki kazu malo, malo ali podjednako, a sada vecina nas nema nista dok 10% njih ima previse. Nekada se policajac postovao i pozdravljao na ulici sa velikim postovanjem, danas ih ubiju kao pse bez razmisljanja. Saucesce porodicama, a nama ostaje buna i ustanak nevazno koje vjere i imena bili, ili ce nas ovih 10% dokrajciti vrlo brzo.

ODGOVORITE
Name

Igor

29.10.2018 12:15

Nije vam valjala Jugoslavija, htjeli ste u svoje državice, u kapitalizam, Njemačka čokoloda i farmerke iz Italije su bile primamljivije. Eto sad, pa neka mafija vlada, neka se policiaj tuče i ubija, neka djeca ne poštuju roditelje, sve ste to htjeli tako.

Name

Vip

29.10.2018 11:43

E za ovo se trazi pravda,a ne za dilere i narkomane.

ODGOVORITE
Name

Jedan ČOVEK i jedna PATKA

29.10.2018 12:21

Dilere i narkomane? Mislis na Lukaca i Dodiga? Ili sina Igora?

Name

GOJKO

29.10.2018 12:28

Najveci diler droge u Rs je ministar policije Dragan Lukac!

Name

GOJKO

29.10.2018 12:42

A Miletov sin Igor Dodik se drogira odavno to znaju svi u Banja Luci.Taj narkoman prosto obozava heroin i kokain!

Name

malkone

29.10.2018 12:12

Strašan zločin, policija mora iznaći nadljudske napore i pronaći ubice, pomalo sam skeptičan, u pitanju su okorjeli kriminalci, koji su možda već izvan BiH, za sve je kriva država i sudovi. Kriminalci se puštaju za 48 sati na slobodu a država ganja sirotinju da plati taksu za TV, sve je otišlo u 3 pm-e.

ODGOVORITE
Name

Fj

29.10.2018 12:30

SAUCESCE PORODICAMA.

ODGOVORITE
Name

Tužno

29.10.2018 12:32

Saučešće porodici. Neka počivaju u miru.

ODGOVORITE