PL: Fulam u seriji - 0:3 na "Kotidžu", Jokan u problemu!

Mitar bez gola, Jokan pred otkazom, Liverpul rutinski do četiri gola.  Fudbaleri Fulama poraženi su sedmi put ove sezone, četvrti meč u nizu, pa menadžeru Slaviši Jokanoviću preti otkaz.  Četvrti uzastopni poraz uz gol-razliku 3:15 nešto je o čemu će vlasnik bijelo-crnih Sahid Kan sigurno razgovarati sa saradnicima i, vjerovatno, našim menadžerom.  Jokan promenio formaciju, Fulam ponovo izgubio! Opet Mane, opet Salah! Jokan promenio formaciju, Fulam ponovo izgubio! Opet Mane, opet Firmino! Svega je bilo u Lesteru, nažalost i jedna teška povreda.  Kako su igrali Puelovi i Pelegrinijevi fudbaleri, moglo je i gore da se završi. Na kraju, sa terena je iznet mladi Amarti.

Fudbal 27.10.2018 | 21:50
PL: Fulam u seriji - 0:3 na "Kotidžu", Jokan u problemu!
Fulam je u subotu izgubio od Bornmuta s ubedljivi h 3:0 na svom Krejven Kotidžu, u desetom kolu Premijer lige.

Vilson je doneo vođstvo "trešnjicama" iz penala u 14. minutu, a pobedu gostiju "overio" je Bruks 18 minuta pre kraja.

Fulam je poslednju nadu u povradak u meč izgubio minut kasnije, kada je Kevin Mekdonald dobio drugi žuti karton. 

Gosti brojčanu prednost koriste da potpuno nokautiraju domaćina, Vilson drugim golom stavlja konačnu tačku na meč. 

Najbolji strelac Fulama Aleksandar Mitrović je imao dve solidne akcije, ali je ipak ostao bez gola i četvrto kolo u nizu.

Fulam je ostao u zoni ispadanja sa svega pet bodova, a u sledećem kolu gostuje poslednjeplasiranom Hadersfildu. 

Liverpul je ostao na vrhu tabele rutinskom pobedom nad Kardifom 3:1. Mohamed Salah u desetom i Sadio Mane u 66. su trasirali put "redsima" ka osmoj pobedi u prvenstvu. 

Trinaest minuta pre kraja Piterson je doneo nadu Velšanima da mogu do boda na Enfildu, ali je sjajni Đerdan Šaćiri i Mane drugim golom u poslednjih pet mintua "overavaju" trijumf domaćina. 

Ubedljiv u subotu bio je Votford koji je razbio Hadersfild 3:0, pa uz Bornmut prati najveće engleske klubovi i iz drugog plana "vraba" mesto u Evropi. 

Važnu pobedu zabeležio je Brajton, minimalnim rezultatom savladan je Vulverhempton za bek od zone ispadanja. 

Da je pozicija Slaviše Jokanovića uzdrmana serijom od šest utakmica u Premijer ligi bez pobjede, pisalo se i pred današnji duel između Fulama i Bornmuta.

Stvari su pred 25.000 ljudi na "Krejven kotidžu" postale samo ozbiljnije - 0:3 (0:1), što je četvrti uzastopni poraz bijelo-crnih uz gol-razliku 3:15.

Prije tvrde i taktički zrele ekipe menadžera Edija Hauva, Jokanovićev sastav gubio je od Evertona (3:0), Arsenala (1:5) i Kardifa (4:2), a posljednja pojbeda do daljeg ostaće ona zabilježena 26. avgusta nad Barnlijem kad je bilo 4:2.

U međuvremenu, Fulam je osvojio dva od mogućeg 21 boda u ligi u kojoj su se "trešnjice" popele na visoko šesto mjesto zahvaljujući pogocima Kaluma Vilsona u 14. sa bijele tačke i Dejvida Bruksa u 71. iz klasične kontre kojom je isječen period ofanzivne igre domaćina.

Da sve bude gore, u tom trenutku Kevin Mekdonald kao da je svjesno napravio prekršaj za drugi žuti karton i nevoljno napustio teren, što nije prošlo nekažnjeno. Iz još jedne kontre, Vilson je u 85. minutu lako zakucao loptu pored nemoćnog Serhija Rika.

Jokanović je pred ovaj duel odlučio da drugi put ove sezone promijeni startnog golmana na utakmicama Premijer lige, poslije Fabrisija i Markusa Betinelija šamsu je dobio i Riko, ali to nije donijelo željenu reakciju, kao i promjena formacije u 60. minutu pri vođstvu gostiju od 0:1 kada je u mjesto štopera Maksima L'Maršona zaigrao vezista i kapiten, Tom Kerni.

Ispostavilo se brzo da je ova tranzicija iz 3-4-3 u 4-3-3 bila sve što je Hauvov tim želio...

Prvu šansu na utakmici imao je Abubakar Kamara u 5. minutu, ali iz odlične pozicije nije bio precizan u pokušaju glavom, nakon čega je 190 centimetara visoki 20-godišnjak na pozajmici iz Mančester junajteda - Timoti Fosu-Mensah - bez ikakve potrebe i sa previše snage "ušao" u duel sa Vilsonom u svom šesnaestercu i bukvalno natjerao Andrea Marinera da pokaže na bijelu tačku.

Holanđanin koji se vratio u startnu postavu poslije dvije utakmice pauze zbog povrede, oborio je Vilsona u situaciji kada se ovaj nalazio iskosa sa leve strane odakle teško da bi mogao da ugrozi Rika... tim prije što se znatno bolje služi desnom nogom.

Kada je namjestio loptu na bijelu tačku u 14. minutu, desnom je i prevario Rika za 0:1.

Do poluvremena, Andre Širle imao je priliku da izjednači u 22. minutu, ali je njegov udarac sa ivice šesnaesterca dobro postavljeni Asmir Begović uspeo da zaustavi i to je manje-više bila najbolja šansa koju je domaćin imao do kraja susreta.

Defanzivac Sajmon Frensis isprobao je Rikove reflekse u 56. minutu, Jokanović je tada promijenio formaciju i uveo Kernija, ali je vrlo brzo stigla kazna posle furiozne kontre u kojoj su Vilson i Rajan Frejzer "spakovali" 21-godišnjem velškom napadaču treći pogodak u Premijer ligi u koju je bukvalno "upao" iz petog ranga takmičenja.

Gdje je bio drugi, došao je i treći gol za još gori utisak o igri ekipe koja je definitivno previše igrača promijenila u odnosu na sezonu u Čempionšipu, kada je igrala dopadljiv i ofanzivan fudbal.

Srpski Fulam nastavlja da grca! Promnio je šef stručnog štaba Kolibara Slaviša Jokanović formaciju, pokušao da pronađe stabilnost sa trojicom defanzivaca, ali – nije vredelo. Tim iz Londona doživeo je četvrti uzastopni poraz, pošto je na svom bunjištu izgubio od Bornmauta – 3:0.

Moraće Slaviša Jokanović da uloži mnogo energije i truda kako bi izveo ekipu iz rezultatskog gliba. Ponovo je Fulam delovao previše mekano, čak u pojedinim trenucima neambiciozno. Zbog toga je i kažnjen.

Do vodećeg gola Bornmaut je stigao već u 14.minutu iz jedanesterca Kaluma Vilsona. Gosti su od tog trenutka kontrolisali utakmicu, Fulam je solidno igrao u polju, imao inicijativu, ali je bio vrlo neinspirisan pred suparničkim golom. Lako su napade domaćina čitali gosti. Srpski reprezentativac Aleksandar Milojević bio je prilično odsečen, bez pravih lopti i istinske pomoći Kamare i Šurlea.

Jednolična igra osvetila se Fulamu u 71.minutu kada je Bruks izbegao ofsajd zamku i lagano prevario Serhia Rika. Odmah zatim je Mekdonald dobio crveni karton, pa je Fulam digao ruke u znak predaje.

Liverpul je bio ubedljiv kao protiv Crvene zvezde, a Kardif može da bude zadovoljan konačnim ishodom (4:1). Velšani su strogom defanzivom pokušali da se odbrane na Enfildu. Međutim, njihova ambicije bila je kratkog daha. Čim su Salah, Mane i Firmino ubacili u brzinu više, gostima nije bilo spada.

Do 51. pogodtka u crvenom dresu Salah je stigao već u 12.minutu posle šuta Firmina i odbijene lošte. Liverpul je igrao meč u laganom ritmu, ili se tako činilo. Davio je goste kao zmija žabu.

Mane je početkom nastavka rešio pitanje pobednika, a crvena lampica na Emirejtsu nije se upalila ni posle pogotka Kardifa. Opet je Liverpul ubrzao,a Šaćiri i Mane su na prepoznatljiv način postizali golove. Liverpul je bio prebrz za Kardif.

Votford je bio bolji od Hadersilda. Stršljenovi su do tri boda stigli posle odličnih prodora Delafuea i Pereire. Na kraju - 3:0.

SALAH, MANE, ŠAĆIRI, MANE...

Nedeljne utakmice Barnli - Čelsi i Totenhem - Mančester siti, fudbaleri Liverpula dočekaće usamljeni na čelu tabele sa tri boda više od zvaničnih šampiona sa "Etihada" i pet od grupe londonskih rivala.

"Redsi" su u novoj formaciji 4-2-3-1, sa Mohamedom Salahom kao "formalno" najisturenijim na terenu, dugo lomili otpor Kardifa i na kraju postigli četiri gola, baš kao u sredu uveče kada je na "Enfildu" gostovala i Crvena zvezda u Ligi šampiona - 4:1 (1:0).

Haotičnu situaciju u kaznenom prostoru gostiju iz Velsa u 1:0 pretvorio je Salah već u 10. minutu, nakon čega je domaćin nastavio sa nasrtajima prema golu rivala, ali i promašajima sa raznih pozicija.

Ovaj "minimalac", kakav plaši svakog navijača Liverpula, bio je na snazi do 61. minuta kada je menadžer Jirgen Klop napravio prvu izmenu i umesto Adama Lalane poslao Đerdana Šaćirija na teren.

Pet minuta kasnije, u novoj "karambol" akciji u kojoj je lopta dolazila i odlazila od Roberta Firmina i Sadija Manea u razmaku od nekoliko sekundi, usledio je Maneov šut iznenađenja sa leve strane sa kojim Nil Eteridž nije uspeo da se izbori - 2:0.

Međutim, ekipa menadžra Nila Vornoka, nije se predala i uveliko oboren tempo utakmice iskoristila je u 77. minutu kada je Kalum Piterson uspeo da stigne do lopte ispred Alisona Bekera zahvaljujući nespretnoj reakciji Virdžila van Dajka.

Štoper Liverpula nehotice je zahvatio loptu koja je poslata sa desne strane i pomogao Škotu da stigne do drugog gola u sezoni, ali to ovog puta nije bio povod za paniku u redovima Klopovog tima, već odlučnu reakciju na drugoj strani.

Ovog puta u ulozi asistenta, Salah je prvo "spakovao" gol Šaćiriju, a potom i Maneu, kom je praktično bio "dužan" još od prvog poluvremena i sebične reakcije u šansi za 2:0. Egipćanin je seriji od pet pogodaka na poslednje četiri utakmice dodao i asistencije, najavivši konačan izlazak iz krize u koju je upao teškom povredom ramena u finalu Lige šampiona prošle sezone, posle onog starta Serhija Ramosa.

Klopov sastav očekuju gostovanja Arsenalu i Crvenoj zvezdi, pa meč sa Fulamom kod kuće.

Svega je bilo u Lesteru, nažalost i jedna teška povreda. Kako su igrali Puelovi i Pelegrinijevi fudbaleri, moglo je i gore da se završi. Na kraju, sa terena je iznet mladi Amarti.

U poslednjoj utakmici ove subote bilo je svega – bukvalno.

Nažalost, u 94. minutu dogodila se i teška povreda kada je mladi Danijel Amarti doživeo otvoren prelom zgloba i bio iznet sa terena.

I jedni i drugi ušli su u meč posle dva poraza u prethodne dve runde. I jednima i drugima ostao je po bod posle bespoštedne borbe u 10. rundi Premijer lige: Lester - Vest Hem 1:1 (0:1)!

Štoper sastava iz Londona, Fabijan Balbuena, bio je strelac oba gola. Prvo je u 30. minutu iz drugog pokušaja - nakon što se njegov udarac glavom odbio od stative i prošao Kasperu Šmajhelu kroz noge - zakucao loptu u mrežu za 0:1, a onda u 89. minutu postavio leđa tako da je udarac Vilfreda Ndidija bitno promenio pravac i ostavio nesavladivog Lukasa Fabijanskog bez šanse da reaguje i sačuva tri boda svom timu.

Sudija Majkl Oliver, koji je u 38. minutu pregrubom Marku Noblu pokazao direktan crveni karton za pregrub start, u akciji pre gola koji je na kraju pripisan Ndidiju poništio je možda i regularan pogodak Lesteru posle centaršuta Bena Čilvela i pogotka Šinđija Okazakija.

Identičnu grešku, samo očigledniju, Oliver i njegovi pomoćnici ponovili su u 96. minutu, s tim da je Fabijanski tada lako odbranio Okazakijev nemušt udarac glavom na još jedan centaršut Čilvela.

To je bio kraj serije dramatičnih događaja u nadoknadi vremena, koja je počela kontrom 4 na 2 gostiju u kojoj se u "stopostotnoj" šansi obrukao rezervista Anđelo Ogbona i promašio čist zicer za momentalnih 1:2.

Menadžer "čekićara" Manuel Pelegrini uveo je defanzivca Ogbonu u 81. minutu umesto nevidljivog Felipea Andersona, a ovaj defanzivac već u sledećem napadu imao je kolosalnu šansu da glavom zatrese Šmajhelovu mrežu i povisi na 0:2 sa desetoricom u polju.

Pre toga, Fabijanski je jednom "skinuo" zicer Marku Olbrajtonu, a potom uz pomoć prečke ispratio kako udarac Harija Megvajera odlazi u gol-aut.

Menadžer "lisica" Klod Puel odlučio je da počne meč bez Džejmija Vardija, ali ga je uveo sredinom drugog poluvremena zajedno sa nedovoljno oporavljenim Demarajem Grejom i to se momentalno odrazilo pozitivno na igru njegovog tima.

I sam Vardi imao je šansu u finišu, ali je njegov udarac u 88. minutu Fabijanski nekako zaustavio.

Šansi je bilo na obe strane, a na kraju je svako - ako ništa više - prekinuo niz poraza. Domaći su izgubili od Evertona i Arsenala, a gosti od Totenhema i Brajtona, što je svakako dovelo do igre na granici grubosti u TV terminu od 18.30.

Najvažnije, ipak, jeste brz i uspešan oporavak Amartija, fudbalera Mančester sitija na pozajmici u Lesteru.

Rezultati 10. kola:

subota

Brajton – Vulverhempton 1:0 (0:0)
/Marej 48/

Fulam – Bornmut 0:3 (0:1)
/Vilson pen 14, 85, Bruks 71/

Liverpul – Kardif 4:1 (1:0)
/Salah 10, Mane 66, 87, Šaćiri 84 - Paterson 77/

Sautempton – Njukasl 0:0

Votford – Hadersfild 3:0 (2:0)
/Pereira 10, Delofeu 19, Sakses 80/

Lester – Vest Hem 1:1 (0:1)
/Ndidi 90 - Balbuena 30/

nedelja

Barnli – Čelsi (14.30)
Kristal Palas – Arsenal
Mančester junajted – Everton (17.00)

ponedeljak

Totenhem – Mančester siti (21.00)

Tabela: Liverpul (+1) 26, Mančester siti 23, Čelsi 21, Arsenal 21, Totenhem 21, Bornmut (+1) 20, Votford (+1) 19, Everton 15, Vulverhempton (+1) 15, Mančester junajted 14, Brajton (+1) 14, Lester (+1) 13, Barnli 8, Vest Hem (+1) 8, Kristal Palas 7, Sautempton (+1) 7, Kardif (+1) 5, Fulam (+1) 5, Njukasl (+1) 3, Hadersfild (+1) 3.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar