Under boom i šifra „Ramadani“!

Roma između prodaje i novog ugovora, četiri velikana na čekanju! U igri veliki novac!

Fudbal 27.10.2018 | 17:00
Under boom i šifra „Ramadani“!
Imala je Roma svojih blistavih kupovina, ali i prodaja tokom godina, napravila dosa zanimljivih poslova, a sledeće ime oko kojeg će se vrteti mnogo toga je - Džengiz Under.

Mladi turski internacionalac nalazi se negde između sna i jave, pošto je u ovom trenutku meta četiri evropska velikana, dok Roma pokušava da spreči odlazak talentovanog ofanzivca i sprema novi ugovor. Sve sve ovo dešava pod budnim oko Falija Ramadanija, čoveka koji je postao Underov zastupnik odnedavno. Rimski dnevnik Korijere delo Sport piše da je upravo poznati agent pokrenuo lavinu pošto je nezadovoljan činjenicom da njegov klijent zarađuje tek milion evra neto godišnje, a trenutno je među najboljima u Romi. Na deset utakmica postigao je četiri gola (dva u Ligi šampiona) i asistirao u još tri navrata, zbog čega je privukao veliku pažnju četiri evropska giganta. Prvo Barselone i Mančester Sitija, a od skoro Arsenala i Bajerna.

Istina, kada je Under dolazio u Romu iz Bašakšehira leta 2017. za nešto manje od 15.000.000 evra, bio je gotovo nepoznat široj fudbalskoj javnosti, pa i ne čudi što je njegova plata tako niska za današnje prilike. Posle više nego solidne debitantske sezone u dresu Vučice (32 utakmice, osam golova i dve asistencije), ove godine se profilisao kao jedan od najboljih igrača u timu Euzebija di Frančeska.

Roma je trenutno u nebranom grožđu. Naime, šuška se čak da bi Roma pristala da proda Undera ove zime za sumu od (bar) 50.000.000 evra, ali samo pod uslovom da takvih ponuda zaista bude. U međuvremenu prvi čovek Rome Džejms Palota i posebno sportski direktor Monći insistiraju da Underostane i dobije novi ugovor pod boljim uslovima. Problem je, zapravo, što su se uprava Rome i Ramadaninekoliko puta sukobili oko Underovih primanja u poslednje vreme, što bi moglo da oteža put do potpisa.

Zbog toga je, zapravo, prodaja toliko aktuelna tema. Da se iskoristi dobar momenat i zaradi dobro, kako bi se donekle anulirali veliki troškovi od letos. Biće to zanimljiva bitka, posebno ako se neko od zainteresovanih klubova zaista osmeli i krene u akciju. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar