Traže povlačenje priznanja Kosova

Socijalistička partija Slovenije uputila je poziv predsjedniku, premijeru i članovima vlade te zemlje, da se založe da Republika Slovenija, po ugledu na sve veći broj zemalja, povuče priznanje Kosova i podrži teritorijalni integritet Srbije.

Region 26.10.2018 | 09:36
Traže povlačenje priznanja Kosova
U pismu te stranke se navodi da je Slovenija 2008. godine načinila veliku grešku priznanjem nezavisnosti dijela teritorije Republike Srbije, bratske zemlje.

"Kosovo i Metohija je sastavni i neodvojiv dio Srbije, kao što takođe piše u rezoluciji 1244 UN", ističe ta slovenačka vanparlamentarna stranka.

U poruci se napominje da Kosovo i Metohija, "južna pokrajina nama bratske zemlje", prema međunarodnom pravu, nije imala nikakvo pravo da se izjasni "država", i dodaje da je 10 godina nakon priznavanja, još očiglednije da je Kosovo od početka jugoslovenske krize 1980-ih bilo - instrument Zapada.

Na Kosovu, SAD baza Bondstil, stvara nemire na južnoj granici Srbije i na samom Kosovu, i ovakva praksa je usmjerena ka bratskoj Srbiji, bratskoj Rusiji, Sloveniji i Evropi.

"Evropa je bure baruta, Balkan je detonator i sa sadašnjom eskalacijom situacija postaje vrlo opasna, čak i za građane Republike Slovenije. Zato Zapadu treba dati jasan signal da se nećemo potčiniti njegovoj politici" , ističe Socijalistička partija Slovenije.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jugoslavija

26.10.2018 08:53

Hvala braćo!

ODGOVORITE
Name

tomo

27.10.2018 14:59

Zašto braća izađoše iz Juge

Name

Olja

26.10.2018 08:54

Vidi, vidi Slovenaca! E, kakva li je starosna struktura ovih ljudi? Ako su mladje dobi, ima nade za dobru saradnju izmedju ova dva naroda. U svakom slucaju, neka se dobar glas daleko cuje, sirom Evrope pa sve tamo do preko Atlantika.

ODGOVORITE
Name

mali vlah

26.10.2018 14:24

Hvala Slovenijo.

ODGOVORITE