Jokić: Što da ne, Denver može i do titule!

Nikola Jokić je dobio veliko priznanje, proglašen je igračem nedelje u Zapadnoj konferenciji sa fenomenalnim prosekom od 23. 3 poena i 10. 5 skokova po meču.

Košarka 27.10.2018 | 14:15
Jokić: Što da ne, Denver može i do titule!
Košarkaš Denvera je furiozno započeo novu sezonu, baš kao i njegov tim koji ima perfektan start od četiri pobede iz isto toliko mečeva, pre nego što ih je preksinoć dobio Lebron Džejms, sa svojim Lejkersima..

U NBA je najčešće pitanje to kako da se zaustavi šampion Golden Stejt. Sve prognoze kažu da će Voriorsi i ove sezone voditi glavnu reč. Mnogi su skloni mišljenju da treba napraviti jednako skupocen tim kako bi se pariralo "ratnicima", ali tako ne misli Jokić. Njegova teorija o rušenju Golden Stejta je drugačija. 

"Pogledajte Dirka Novickog sa Dalasom iz 2011. Oni nisu imali super tim, već veoma dobar tim. Po meni, tim je uvek ispred bilo kog pojedinca, a samo tako dobra celina može da osvoji šampionski prsten", smatra Jokić. 

Denver je prošle sezone u poslednji čas ispustio priliku da zaigra u plej-ofu. U međuvremenu, evidentno je da je tim tokom pauze dosta radio i da je napredovao u mnogim segmentima, pa su i apetiti porasli. 

"Naša ambicija je da osvojimo šampionat. Mislim da imamo igrače koji to mogu da ostvare. Imamo i sjajnog trenera. Spremni smo, rastemo, bolji smo u svakom pogledu. Što da ne osvojimo titulu?", poručio je srpski košarkaš uoči meča sa LA Lejkersima. 

Denver je otvorio sebi vrata uspeha, kako će biti dalje, ostaje da se vidi. Trener Majkl Maloun je zadovoljan partijama Jokića na startu sezone. 

"Nikola je stekao simpatije svih u timu i to na pravi način. Veoma je zabavan, nije mu problem da se našali i na sopstveni račun, moji igrači vole što je takav. Bez obzira na tripl-dabl učinke i maksimalan ugovor, nije se promenio. Nikola je ostao ono što je bio. On je jednostavan momak, nije upao u tu šemu NBA životnog stila", zaključio je Maloun.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar