LE: Preporođeni Arsenal ima eksperta za Ligu Evrope!

Tobdžije gostuju Sportingu u trećem kolu Grupe E (18. 55, TV Arena sport 1).

Fudbal 25.10.2018 | 16:45
LE: Preporođeni Arsenal ima eksperta za Ligu Evrope!
Mesutu Ozilu se izgleda ponovo igra fudbal. To je jedna od ključnih stvari što Arsenal ovako izgleda. 

Zašiljio je dobro Unaj Emeri plajvaz letos, mnogi su sumnjali šta će od tog čudnog spoja (takvog trenera i takvog kluba) biti, ali sada mogu samo da se dive. Onaj letošnji kroki sada ima i sliku i ton. Ono što su Arsenalovci odigrali protiv Lestera kad su ubacili u višu brzinu (u drugom poluvremenu) zaličilo je na Vengerov Arsenal. Onaj Arsenal iz najboljih dana pod komandom čuvenog profesora fudbala... 

Iz te perspektive je jasno da nas čeka pravi spektakl u Lisabonu gde u trećem kolu Grupe E Lige Evrope koplja ukrštaju Sporting i Arsenal (18.55, TV Arena Sport 1). Oba tima dosad imaju po dve pobede, što je i bilo očekivano u konkurenciji preslabih Vorksle i Karabaga... Tobdžije su u seriji od 10 trijumfa, dok je Sporting brutalan ove sezone kod kuće (pet pobeda), ali u gostima ne igra toliko dobro, zbog čega i jeste u zaostatku za Benfikom. 

"Zadovoljan sam kako smo odreagovali nakon primljenog gola protiv Lestera. Nismo paničili, a pogodak u finišu prvog poluvremena dao nam je podstrek za drugi deo. Dominirali smo u nastavku, posebno sam presrećan zbog Obamejana, ali sada nas, takođe, čeka zahtevan protivnik", rekao je Unaj Emeri. 

Ni Žoze Pezeiro nije imun na Arsenalove igre.

"Arsenal igra neverovatno u poslednje vreme. Emeri je vrhunski trener, odlično je ukomponovao ekipu. Arsenal je kvalitetan tim, ali želimo da nastavimo sa pobedama kod kuće. Nadam se trijumfu", poručio je trener Sportinga.

Sporting jeste dobra ekipa, ali je Arsenal bolji. Pritom, em su gosti u sjajnoj formi, em ih vodi pravi ekspert za osvajanje ovog takmičenja. Zbog svega toga uvereni smo da u Lisabonu neće biti keca, a ako sumnjate u dvojku gađajte GG. 

Povređeni, suspendovani i(li) neregistrovani:

Sporting: Montero, Matje, Dost (svi pod znakom pitanja), Rafinja

Arsenal: Papastatopulos (pod znakom pitanja), Monreal, Kolašinac, Mavropanos, Čeh (prvi golman), Košćelni, Mejtland-Najls 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar