Čović pohvalio Milorada Dodika

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da je novoizabrani hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić “mala marioneta i pogodan alatić” u rukama radikalne bošnjačke politike, dok je izbor Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva pozitivan za evropski put BiH.

Bosna i Hercegovina 23.10.2018 | 07:59
Čović pohvalio Milorada Dodika
Čović navodi da Komšiću mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BIH ne pripada na bilo koji način, kao i da je njegovim protivzakonitim izborom BiH dovedena pred krizu koja može biti nesagledivih razmjera.

– Komšić niti je legalan, niti legitiman. Njegov izbor je protivzakonit, jer je ugrožen cijeli narod – rekao je Čović večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

On ukazuje da je BiH dovedena pred krizu koja može biti nesagledivih razmjera, zbog poziva da se glasa u ime Hrvata.

Čović napominje da se mora otkriti ko je Komšiću platio kampanju, koja je “koštala tri puta više od kampanje HDZ-a”.

– To je dio velikog projekta kojim je neko zamislio da će ovaj put riješiti pitanje Federacije BiH tako što će imati dva člana Predsjedništva, da će Dom naroda izabrati u ime Hrvata, postaviti predsjednika FBiH i riješiti njen problem funkcionisanja. Ovaj put im se otela Republika Srpska – navodi Čović.

On je podsjetio da je Komšić nepoželjan u skoro 20 hrvatskih gradova i opština, te u skoro svim kantonima FBiH.

– Možemo želiti EU, ali prije svega moramo imati dobrosusjedske odnose. Ko to ne zna cijeniti, ne zna voditi politiku – kaže Čović, koji je odlazeći član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

Čović ocjenjuje da će Dodik biti prevaga koja će vući ka EU i da će njegovim dolaskom Predsjedništvo BiH još više dobiti na značaju. 

On je naglasio da je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, političar koji drži riječ, ispunjava obaveze, kao i da je jasan i nedvosmislen.

– Nismo saglasni o mnogim pitanjima, ali sprovodimo one u kojima jesmo. Uvjeren sam da ćemo nastaviti uspješnu saradnju SNSD-a i HDZ-a BiH i naredne četiri godine, vidjećemo u kojoj formi. Mislim da ćemo se ubrzo i formalno sastati, nakon zvaničnih rezultata izbora – rekao je Čović.

On je istakao da je HDZ BiH na izborima ostvarila i više nego dobar rezultat, kakav nije od 1996. godine, te da to podrazumijeva i veliku odgovornost prema glasačima.

“To znači izboriti se za ono za šta još nismo. To je vjerovatno bio i odgovor da ne može hrvatski narod prihvatiti da mu drugi bira predstavnike. To znači da ćemo kroz ovo što zagovaram morati da nastavimo borbu i doći do izmjena Izbornog zakona da više nikada ne bi bilo moguće da bošnjački narod bira dva člana Predsjedništva iz Federacije BiH”, naglasio je Čović.

On kaže da je stav HDZ-a BiH da nema formiranja vlasti dok ne bude izmijenjen Izborni zakon BiH jer je to za ovu stranku, ali i za BiH, pitanje svih pitanja.

“Naravno da ćemo se prilagođavati potrebama političkog trenutka u BiH, ništa ne smijemo zaustaviti, niti je ovo bilo kakva blokada, ovo je inicijativa za BiH”, ističe Čović.

Prema njegovim riječima, mora se zaštititi pozicija hrvatskog naroda kao konstitutivnog i ravnopravnog u BiH, čime se štiti i BiH i Dejtonski mirovni sporazum.

“Moramo se do kraja vratiti izvornom Dejtonskom sporazumu, jer ćemo bez njega imati ovakve eksperimente koji će zaustaviti sve što smo stavili sebi u program kada je riječ o EU”, napominje Čović.

Čović je dodao da će HDZ BiH koalirati sa onima sa kojima može kreirati budućnost i jasnu poziciju hrvatskog naroda u BiH, te realizovati projekte koje su predstavljali u izbornoj kampanji.

Izvor: Srna

Komentari / 64

Ostavite komentar
Name

Khal Drogo

23.10.2018 06:03

Бошњаци су Хрватима изабрали члана предсједништва, злоупотребили изборни закон у БиХ и поставили се; "ми ћемо вам изабрати члана предсједништва јер нам се може". Није им први пута, трећи пута су они одлучили ко је тај "подобан" Хрват, и избор је трећи пут пао на овог Комшића, "де јуре" Хрвата и "де факто" Бошњака у покушају. У западној српској држави се и не би требали трпали у тој причи, то су те неке релације у фед. БиХ. Међутим, овдје је важнија једна матрица понашања која и нама гарантује проблеме у будућности. Још за времена другог Комшићевог мандата, сви ауторитети у Бошњака, укључујући и лидере ИВЗ су понављали да није у реду да Бошњаци Хрватима бирају члана предсједништв. А онда прије пола године су се сви ућутали, заправо ресетовали и имамо кампању да је "дужност" Бошњака подржати Комшића. Када би их подсјетили да су недавно другачије поруке слали, одговор би био да у предсједништтву мора бити 2:1 за БиХ (читај сарајевску махалу). Такав у старту непријатељски гард према "мрским негативцима", прије свега нашем из Српске, гарантује само дугогодишњу кризу, вријеме сталних оптуживања, многи возови ће проћи и отићи, а државна заједница БиХ ће у рикверц.

ODGOVORITE
Name

Drago ne lupetaj

23.10.2018 06:24

Ja sam Hrvat. Ako mene pitas ova dva lopova treba Pod hitno na goli otok. Sramota me je uopste pomisliti da me takva dva kretena predstavljaju. Najveci problem kod Covica je taj sto nije uspio pokrasti izbore pa sad pokusava sa ovim drugim lopovom da na bilo kakav nacin dodje na vlast.

Name

Pravi Hrvat

23.10.2018 06:35

Baš vjerujem da si Hrvat...

Name

075

23.10.2018 06:38

@Khal Drogo Pogledajte kod vama očito mrskih Bošnjaka sve stranke pokušavaju da naprave vlast bez SDA i njihovih mentora IVZ BiH pa onda pišite nebuloze! Čović je najveći lopov i u njegovom mandatu su Hrvati u BiH postali statistička greška ima ih, možda, manje od Roma u BiH!

Name

re DRAGO

23.10.2018 06:43

Cirilicom branis ustasu , glup si . Daj nam reci sto su Srbi u Drvaru ,Grahovu , Glamocu glasali za Covica . Oni mogu a drugi nemogu: obrazuj se malo kad vec volis pisat i lupetat

Name

Bajker

23.10.2018 06:44

Drago ko je ubio Davida.

Name

Max

23.10.2018 07:04

Ovaj sto pise cirilicom je Hrvat i predstavlja se kao Srbin.

Name

Copie

23.10.2018 07:29

Covjek koji se poziva na slovo Dejtona, očito da ne zna ni slovo, ni zarez ni tačku koja piše u Dejtonskom sporazumu.Nije tačno da u članu III Ustava BiH piše da je Bosna i Hercegovina sastavljena od dva entiteta i tri naroda. Ma ni blizu. Član III Ustava Bosne i Hercegovine ima svoj naziv: Odgovornosti i odnosi između institucija Bosne i Hercegovine i entiteta. U tom istom članu ne piše da je Bosne i Hercegovina sastavljena od dva entiteta. Tako nešto piše u članu I/3 Ustava BiH, koji stvarno kaže da se Bosna i Hercegovina sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, s tim da je nakon donošenja Konačne arbitražne odluke za Disktrikt Brčko, koja ga definira kao jedinstvenu administrativnu cjelinu pod ekskluzivnim suverenitetom Bosne i Hercegovine, odnosno Distrikt Brčko ne pripada niti jednom od entiteta, već direktno državi Bosni i Hercegovini.U tom pogledu bile su i izmjene Ustava BiH, koje kažu da se Bosna i Hercegovina sastoji od entiteta Federacije Bosne i Hercegovine, entiteta Republika Srpske i Distrikta Brčko. Biće vam Covicu šokantno kada pročitate, da sve ovo što govorite godinama, jednostavno nije tačno.Nije tačno ni to da se Bosna i Hercegovina sastoji samo od tri konstitutivna naroda, jer kad se pročitate alineju 10. preambule Ustava BiH, gdje se jedino spominju ti čuveni konstitutivni narodi, u istoj rečenici spominju Ostali i građani BiH kao donosioci Ustava BiH ili tačnije, kao ustavotvorni elementi. Stvarno ne znam, ko vas savjetuje, ali ovo što čujem od vas na televiziji, sve je apsolutno pogrešno. Bilo jako dobro da pročitate član I/1 Ustava BiH, koji kaže da Bosna i Hercegovina nastavlja pravni kontinuitet Republike Bosne i Hercegovine, kao država (ne teritorija) sa svojom unutarnjom strukturom (Republika Srpska je dio unutarnje strukture Bosne i Hercegovine), u okviru međunarodno priznatih granica Bosne i Hercegovine, a sve unutar odredbi međunarodnog prava, kao što je na primjer, nastavak članstva u Ujedinjenim nacijama. Možda vam neko i vjeruje, ali kad se ova priča raširi, osim što ćete biti šokirani onim što piše u Ustavu BiH, sami ćete izgubiti ugled kao klasična neznalica ustavnih odredbi zemlje čiji ste član Predsjedništva. Bilo bi mi jako drago da pocnete citati ,procitati i nauciti barem jmalo o zakonima Ustava Bosne i Hercegovine, nadam se, njegove službene verzije, a ne nekih neslužbenih prijevoda.

Name

re Drago

23.10.2018 07:39

Pa prosli put je onda zloupotrebom zakona,kako ti kazes i Covic izabran nelegalno za clana predsjednistva,jer su i jedan i drugi izabrani po istom zakonu.Ko je glasao za Komsica,nije birao Hrvatima nego svim gradjanima jer svi po zakonu predstavljaju sve gradjane,dali zakon valja o tome treba razgovarati.Pa necemo valjda priznavati izbore samo kada ce biti po volji nosioca"evropskih"vrijednosti,ja bih rekao "ustaskih" vrijednosti "akademika"Covica.

Name

Gradiska

23.10.2018 07:40

Pa ni Srbi nisu izabrali ustasku unuku za presijednika... iiii sta sad Vi pricate samo sta vama odgovara!!!

Name

Re re Drago

23.10.2018 07:47

Evo ja cu ti odgovoriti. Srbi u Drvaru, Grahovu i ostalim opstinama gdje zive u Federaciji ne mogu glasati za srpskog clana jer u Federaciji se i ne bira srpski clan predsjednistva. Tamo se biraju samo hrvatski i bosnjacki pa samim tim srbi mogu da biraju izmedju ta dva da glasaju za jednog ili nijednog. Isto kao u RS sto Hrvati i Bosnjaci imaju mogucnost da biraju izmedju nekoliko kandidata koji su svi Srbi jer iz RS se bira samo srpski clan. A drugacije je sa Bosnjacima u Federaciji. Oni imaju i svoje kandidate ispred svog naroda i treba da biraju medju njima, a ne da umjesto za bosnjackog clana glasaju za hrvatskog. Tako da to sto Srbi u Federaciji glasaju za Covica, to nije zlogupotreba izbornog zakona, a to sto Bosnjaci glasaju za Komsica jeste. Razumijes?

Name

Odgovor onom sto ne vjeruje da sam Hrvat

23.10.2018 08:04

Samo reci gdje si pa cu ti vrlo rad o dolaziti.

Name

za Re re Drago

23.10.2018 08:45

Evo sad cu ja tebi odgovoriti,da je Covic izabran,dali bi odluke koje Covic u predsjednistvu donese vazile samo za Hrvate jer su ga oni birali a Bosnjaci,Srbi i ostali ne bi morali postovati te odluke.To bi pametnjakovicu vazilo da Covic ima ogradjeni tor u kojem zive samo njegovi robovi koji ce samo njemu sluziti ,zasto se on i zalaze uz podrsku Milorada Dodika koji ce po zaslugama u borbi za hrvatske interese postati svetac u hrvatskom drustvu.Izaci iz srednjeg vijeka,pa onda komentarisi.

Name

Mirsad

23.10.2018 09:02

Žašto za tebe Čoviču nisu glasali muslimani trebas se dobro zapitat

Name

Hare

23.10.2018 06:07

Još jedan razlog da na slijedećim izborima dam Komšiću glas

ODGOVORITE
Name

Komšić je tu najizrasliji političar

23.10.2018 07:40

Komšić je intelektualac i gospodin za sve njih, a nije kompromitovan po pitanju kriminala, što je najvažnije za narod. Izabran je po tekućem Izbornom zakonu, po kome su ovi, jedni te isti plivali decenijama, gdje Hrvati nisu bili usrećeni, dapače mnogi su pobjegli dalje. Čitamo galijaševića kako pljuje po Komšiću, ispade da je on veći Srbin, nego što je Komšić Hrvat, ironično... Evo Dodik je obećao da će čuvati Hrvate, a "Komšić će čuvati cijelu BiH", nadam se na zadovoljstvo svih normalnih ljudi. "Komšić je jedina istina" na cijeloj izbornoj sceni, da ne mogu pojedinci vršljati svakako, da nas ne mogu kao kontinuirano ucjenjivati mirom, dizanjem nacionalnih tenzija. .

Name

ре

23.10.2018 07:48

Сви за Комшића, у инат националистима!!!

Name

Gojko

23.10.2018 08:43

I Vukota je za Komšića. Ovaj gusla a Željko pjeva

Name

Ova

23.10.2018 09:03

Dva lopova,rsuza ,bitange,pod hitno u zatvor... Ovaj naš Rudonja ,svojim izgledom izativa povraćanje ,koja krkančuna i đilkoš.. Rudonja ,fataj se koride i šatora..

Name

RASPUCHIN

23.10.2018 06:09

А било је легално и легитимно одузети Србима конститутивност у "лијепој вашој" и након тога протјерати и опљачкати? Сада када то бошњаци раде вама то није у реду. Да сам на мјесту бошњака обећао би вам ентитет тек када Србима вратите РСК.

ODGOVORITE
Name

075

23.10.2018 06:41

@RASPUCHIN OK, slažem se da Srbi u Hrvatskoj trebaju neku vrstu autonomije, ali podrška za to iz " zvaničnog " Sarajeva neće biti sve dok Dodik radi protiv DRŽAVE Bosne i Hercegovine, a gle čuda od 15.11.2018. on je " šef " DRŽAVE Bosne i Hercegovine, predsjednik svih nas u Bosni i Hercegovini, znači treba se boriti za DRŽAVU i za sve nas u DRŽAVI!!

Name

Pablo

23.10.2018 07:04

O hrvatskom entitetu se Čović i Mile lako mogu dogovoriti, samo Mile mora pristati da hrvatski entitet bude unutar manjeg entiteta. Znači imali bismo onda najmanji entitet unutar manjeg entiteta. Evo Bošnjaci sve lete za se zalažu za RSK, nemaju boljeg posla. A to što su Srbima uzeli skoro sva prava u Hrvatskoj i što Srbi nisu konstitutivni u većinski hrvatskim kanotima Federacije, ako Srbima ne smeta, što bi onda Bošnjacima smetalo. U bošnjačkim kantonima ste konstitutivni, pa vam ni to ne odgovara, kujete planove sa hercegovačkim krimosima, a jednog dana ćete se razlijepiti o zid, baš kao i oni.

Name

А

23.10.2018 07:46

Да. Код вас смо констутивни у вашим кантонима једино има један мали проблем што нас нема у тим вашум кантонима.

Name

propali borac u svojoj RS

23.10.2018 06:15

Nikakve koristi od ovi prevarantski prefrigani tajkuna samo nam nabijaju velika zaduženja, i grozan život samo sebe gledajući i svoje lopine na visokom kriminalu.

ODGOVORITE
Name

Мирослав

23.10.2018 06:19

Нама у РС , пресједница је усташки корјена, па Срби јој дали преко триста хиљада гласова, ужас.

ODGOVORITE
Name

glasač

23.10.2018 06:26

Ona je dobila do 10% glasova i to od Rvata i muslimana, ostalo je pokradeno od aktiva SNSD.

Name

GRIJEŠIŠ ČOVIĆU

23.10.2018 06:22

IZBOR KOMSIĆA JE LEGALAN (dakle po sadašnjim zakonima, na žalost, jeste zakonit - legalan). A, AKO GA VEĆINA HRVATSKOG NARODA NE DOŽIVLJAVA KAO SVOG PREDSTAVNIKA, ONDA JE - NELEGITIMAN.

ODGOVORITE
Name

re

23.10.2018 07:36

U Predsjedništvu NE POSTOJE nikakvi "predstavnici naroda" i izbor Komšića je legitiman i legalan. Odluke u predsjedništvu se donose većinom glasova, ukoliko neki od članova bude protiv on može ali i ne mora pokrenuti zaštitu vitalnog interesa ENTITETA iz kojeg dolazi a NE naroda. Sve je jasno, cijeli svijet to vidi, Čovićeva politika o nekakvom "predstavljanju" naroda nikada neće proći, to je suluda ideja krajnjeg juga Hercegovine koji su, moram tako reći, potpuna manjina u BiH.

Name

Ne samo on!

23.10.2018 06:31

Prije nekoliko dana koljac iz Sijekovca Ante Prkacin je u emisiji "Bujica" javno pohvalio Dodika, rekavsi da radi za hrvatske nacionalne interese, pominjuci treci entitet, a pritom vjerovatno misleci na Jasenovacku gradju i ostalo. Tu mu se prikljucio Ljubo Cesic Rojs, konstatujuci da je to normalno jer je Dodik Hrvat.

ODGOVORITE
Name

Boki

23.10.2018 06:33

Lopov hvali lopova.

ODGOVORITE
Name

Ceto4

23.10.2018 06:35

Sram tr bilo Covicu za ove bljuvotine sto iznosis,Komsic je posten covjek,a ti si pokro od BiH sta se pokrasti moglo.Sto si ljubomoran na Komsica,a sto nekazes koliko je Stba glasalo za tebe to je uredu za tebe.Stete Fotelja se izmace nema vise caburenja od sirotinje.Sledeci put cu ja dati Dva glasa za Komsica jer je dobar Komsija,a ti si nula od Komsije.

ODGOVORITE
Name

Re

23.10.2018 07:01

Uz nadu da Komsic pogura Tuzilastvo BiH da otvori ladice i procesuira ovu obojicu.To bi mu bio istorijski potez ako ga uspije realizirat. Vidjecemo mi još svašta.

Name

А

23.10.2018 07:42

Хоће као и оних 8 год што је већ провео у тој фотељи. Не блентави, богати. Борба за столицу као и сви остали, обични пијунчић СДА

Name

Mk

23.10.2018 06:44

HAHAHA MILORAD I EU.SMIJEŠNO .TO JE JEDINI PREDSJEDNIK U ISTORIJI ČOVJEČANSTVA KOJI NEZNA NI JEDAN STRANI JEZIK A I SVOJ MATERNJI NEGOVORI DOBRO.ON DA NAS VODI U EU.ČOVJEK OSNOVO SVOJU VLASTITU DRŽAVU U KOJOJ IMA SVOJE ROBOVE I ZAŠTO BI SE ZALAGAO DA UĐEMO U EVROPSKU UNIJU .NELUPAJ ČOVIĆU GLUPOSTI.

ODGOVORITE
Name

MILORAD ČOVIĆ I DRAGAN ČOVIĆ

23.10.2018 06:47

Braća iz HDZ.

ODGOVORITE
Name

ZVORNIK

23.10.2018 07:05

Braća hrvati

Name

KOMENTATOR

23.10.2018 06:52

Prijedlog neka Dodik imenuje Čovića za svog savjetnika, zamjenika ili šta već,

ODGOVORITE
Name

xxxx

23.10.2018 06:55

Pa i srbi su glasali za Covica, ali to ne spominjete.

ODGOVORITE
Name

Re

23.10.2018 07:36

Lijepo ignore. Ujeda sam sebe za guzicu sto je brutalno izgubio izbore.

Name

А

23.10.2018 07:38

Симо није имао свог птредставника а Мујо јес е у томе је разлика. Кажеш Срби, ма који Срби бре кад су у ФБиХ практично статистичка грепка. Ало, о чему то ти

Name

BiH

23.10.2018 06:57

Kakav je narod takve su i vodze.Nemojte pričati gluposti u komentarima molim vas oni su naše ogledalo i ništa više,na ovoj slici nedostaje jos par ljudi pa da bude kopletna krvna slika za BiH.A znate na koga mislim.

ODGOVORITE
Name

Biznis

23.10.2018 06:58

Dragec i Milec, dva krimosa, malo žešća.

ODGOVORITE
Name

Ante

23.10.2018 07:01

Sama slika govori 1000 riječi..

ODGOVORITE
Name

Domi

23.10.2018 07:05

E srbi gledajte sta ste izabrali.aferim ,neka nam ustase vladaju!jebo vas otac vas glupi!

ODGOVORITE
Name

ceca

23.10.2018 07:13

Dragi moji, nemojte da se prepirete oko ove dvije bitange. Oni to nisu zaslužili. Poštujte jedni druge. Svako neka se moli bogu na svoj nacin i to poštujte. Zašto mi da se prepiremo, ma oni su sebe obezbijedili, o nama razmišljaju samo onda kada im treba glas. Ja bi bila sredtna da mnoge više ne viđam na TV ekranu.

ODGOVORITE
Name

А

23.10.2018 07:15

Велите КомшАГА је поштен, а? А објасните ви то мени мало боље како је поштен? Он је у старту знао ко ће да гласа за њега и пристао је на ту игру, а ви мени о поштењу,а? Човић лопов, лопов, па лопов,а шта вам га је КомшАГА, поштен, а?

ODGOVORITE
Name

re A

23.10.2018 07:51

Odavno gluplji komentar ne procita,nije im placao 50 KM za glas ko tvoj Mile svojim glasacima i prijetio da ce izgubiti posao ko ne glasa za njega,na kakvo se ti postenje pozivas,kakvi sve glupaci zive u republici Srpskoj,majko mila.

Name

А

23.10.2018 09:29

Ти као овде очекујеш неки паметан коментар. Грдно се вараш. Овде су само тастатура-џабалебатори и лезиљебовићи како ти тако и ја и сви остали. Прво то мораш да сватиш па да наствимо просипати шупљу

Name

Turboskara

23.10.2018 07:17

Koji evropski put gubitnice pa taj isti tvoj da nekazem sta sra...o je protiv eu nato i ostalog o cemu vi pricate da je ovaj narod normalan kao sto nije pa da vas sve stavi na zid srama svi ste vi zajedno od pocetka i bakir i ti i baja..Ovo sto vi radite je samo meksikanska turska sapunica koja produzuje nad hiljade epizoda.Pa narod se grci i nekim stanovima kucicama gledajuci kako ce prezivjeti penzioneri ne palle svjetlo do 8 navece da netrose struju a vi vile hacijende stanove kuce helikoptere avione bronirana kola i sve to na cemu na vazduhu pod nalaganjem na magli.Dajete djeci po 3miliona eto tako dok nasa ni za kiflu nemaju sta ste kao vi bogom dati ma sto bi rekli u onom filmu crnog bombardera vi ste ku.......c na biciklu.Vi ste jedni odlicni profesionalni lopovi i to oni na najvecem nivou ne oni kao ljuba zemunac oni su inali cast obraz vi ste oni kojma nista nije sveto profesionalci u kradji drzave naroda blacenja tranja .Ali niste ni vi toliko krivi koliko ovaj narod sto vas trpi i nasjeda na vase price o nacionalizmu srbstvu bosnjastvu hrvatsvu dok kradete milijarde i sva trojica ste u talu i u igri i zajedno se smihete ovom glupom narodu kako opet opet i opet nasjeda na vase iste fore nacionalizam nista drugo nemozete ponudito ovom narodu.Bitno vam je ostati na vlasti zivjeti ko robovlasnici sopstvenog naroda plaseci ga da ce kao neko drugi ga porobiti pa bolhe da vas ja jasem .Molim da ovo pustite jer mnogo tekstova sam pisao i iz revolta i svakako i vecinu ste ih cenzurisali.Oni nas mogu pljuvati ponizavati a kad mi napisemo par ruzni reci za nji odma cenzura jer boze moj sirimo mrznju kao.vredjamo.Ko je svatio svatio ko nije nije ako ovo i nepustite nepustite zdravlje da ima svima.

ODGOVORITE
Name

Ww

23.10.2018 07:49

DODIG je Hrvat,on je Srbski narod zabio u crno,i ako Srbi ga ne zbace,zavrsicemo kao Jevreji,zamislite on hoce saradnju sa HDZ,a nece sa srpskim strankama,jasno ko dan,pokrao je IZBORE,i kod musliman Emir Kusturica,savjetnik,sve pametne ljude smjenjuje,kao Tito, Predsednik RS Hrvatica Zeljka,unuka od ustaskog koljača iz Dervente Pere Marica,Srbi su glup narod,koliko puta smo prolijevali krv sto smo drugima vjerovali,Dodik je zlo,satana

Name

ALEN

23.10.2018 07:30

PRAVDA ZA COVICA,PRAVDA ZA MILORADA(DIKTATORA)

ODGOVORITE
Name

Antisa

23.10.2018 07:34

Vrana vrani oci ne kopa.

ODGOVORITE
Name

Podrzavam...

23.10.2018 07:51

...sve sto ce unistiti nakazu zvanu BiH i koja je na zapadnim vjestackim plucima.

ODGOVORITE
Name

Re podrzavam

23.10.2018 08:50

Koliko si glup nema BiH nema RS jel to tebi treba crtati ako BiH zivi na plucima zapada onda na cemu zivi RS na plucima MMF ali jos malo limit je tu i sta onda.Nakontam da ti nek i to najsnaznije zemlje poput Amerike njemacke francuske kazu da nema RS bez BiH i da nema nikakvog otcepljenja i da vucic no jednom nije spomenuo ali ni jednom da bi se RS mogla spojiti sa Srbijom i da niko nakon ovoliki godina nesvata da smo prevsreni imenom Republike Srbske a smo samo manji i najsiromasnoji i najpokradenoji ENTITET volio ja to ili ne volio sto bi rekao Kristijan.U kojem filmu zivimo pa svaki dan smo sve vece dno dna a kurvcimo se i pravimo da smo face a svaki dan redovi pred ambasadama zemalja po kojim kao pljijemo .Mi smo bolesan narod volimo da nas lazu ugnjetavaju a mi u tom uzivamo i ku....o se.Koja smo mi to republika mi smo diktatura jednog tiranina kojeg smo mi izabrali predcednika ENTITETA koji se zove RS mozemo da se zovemo i miki maus ali smo samo entitet.I sta to nama radi to famozno Sarajevo neradinam nista mi sami sebi radimo al lakse kriviti druge.I Sta gdje smo firme banke ljude u inostranstvo su nas otjeralo nasi srbi ne Sarajevo.Daj zajebi vise tu suplju pricu.U RS smo mi 90 posto i na svim funkcojama i nasi nas kradu evo sad nsm predcednik zagovara eu i nato jel to krivo Sarajevo boli mene ona stvar za Sarajevom ali ova suplja prica nevpdi nicemu nego samo vecem dnu dna

Name

Nezaposleni

23.10.2018 08:17

Ma daj Čoviću ne bacaj prašinu, i ti i Dodik ste kočničari svakog napretka u našim životima. Kao i Komšić naravno. Dokle ste nas doveli ti i Dodik? Sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

Davor

23.10.2018 08:24

Dva olosa hvale jedan drugog a narod radi za 400 maraka mjesecno. Toliko ova dva olosa ukradu svake sekunde. Kakvi ljigavci majko mila. Fuj puuuu

ODGOVORITE
Name

MILAN

23.10.2018 08:37

Hrvatski politicki tim je pao na ispitu u Dejtonu.Htjeli su da vezu zastavu sa Bosnjacima i sada nista ne funkcionise.Stvorena Federacija od dva konstutivna naroda i to nikada nece profunkcionisati.Treci entitet ne verujem da ce Hrvati ikada dobiti,ne znam,ali su u velikom problemu.To njihovo nefunkcionisanje,bar za sada,odvratilo je paznju sa RS i prividno politicki "pliva"stabilno.Ali,ovde je sve moguce,ko zna sta ce se sve izdesavati na ovim trusnim podrucjima...komplikovano...

ODGOVORITE
Name

re Milan

23.10.2018 08:57

Bas su Hrvati u problemu,imaju vise para nego Srbi i Bosnjaci zajedno a kobajagi"UGROZENI".Mozda je Covic malo ugrozen sto nema apsolutnu vlast.

Name

Sta ima

23.10.2018 08:44

Kad vi iz Hercegovine organizovano idete u Hrvatsku na izbore i glasate svi za hdz onda je to u redu. Vi birate predsjednika u drzavi kojoj ne zivite a sad ti smeta kad to neko drugi radi. Najbolje bi bilo da tebe proglasimo za dozivotnog predsjednika i onda bi sve bilo ok.

ODGOVORITE
Name

Holland

23.10.2018 10:07

Dva smrada..

ODGOVORITE
Name

Dva U

23.10.2018 10:10

Nikad pravi čestit srbin neće isplivat na čelo ovog naroda da ga povede, prosto nemoguća misija. Žalosno.

ODGOVORITE
Name

SRBIN

23.10.2018 15:28

Covic je sve rekao odlaskom u Blajburg, a Dodik nesuvislim pokusajem da to opravda

ODGOVORITE
Name

Tea

23.10.2018 17:38

Komsic se nije protivijo kad je na proslim izborima Bakir pomogao Covicu da pobjedi na izborima. Vec se Covic pokrio usima i umislijo da je stvarno dobio na izbore na korektan nacin. A sada je znao da ga nece podrzati vec je okrenuo se Dodiku misleci da ce ga podrzati Srbi. On nezna da srbi nikad nece zaboraviti oluju.

ODGOVORITE
Name

Zalosno

23.10.2018 17:45

Dok ljudi gladuju ovu dvojicu lopova covica i mileta mozete samo vidjeti na vecerama uz casice rakije. Mozes zamisliti koliko nemaju obraza i srama cim dozvole da ih u takvom izdanju slikaju. Nikad ih nemozes vidjeti u radnim kancelarijama. Ja zivim u inostranstvu i za 20 godina jos nisam vidjela nijednog politicara na tv da se sliko u nekom restoranu i na veceri. Bruka.

ODGOVORITE