Migranti legli na cestu kod Izačića

Približno stotinu migranata leglo je na cestu ispred graničnog prelaza s Hrvatskom, javljaju federalni mediji.

Bosna i Hercegovina 22.10.2018 | 22:53
Migranti legli na cestu kod Izačića
Stotine migranata u pratnji policije uputile su se danas prema graničnom prelazu Izačić.

Migranti, među kojima se nalaze i djeca, bili su smješteni u hotelu ''Sedra'' u Cazinu, a krenuli su ka graničnom prelazu BiH i Hrvatske, od kojeg su trenutno udaljeni nekoliko metara. Ali, tu su i zaustavljeni od strane pripadnika Granične policije BiH i MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Građani koji žive u blizini, iznijeli su promrzlim ljudima čaj i sendviče. Približno stotinu migranata leglo je na cestu ispred graničnog prelaza s Hrvatskom, javljaju reporteri "Avaza" s lica mjesta.

Podsjetimo, i večeras je u Bihaću održan protest zbog eskalacije migrantske krize.

(Avaz)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Narod za potkusurivanje

23.10.2018 07:49

Jadni su ovi migranti, jer su pobjegli iz svoje zemlje, usput prezivljavaju svakako, a svugdje su višak. Tuga, jer je dosta djece, žena, na ovom putu ka nigdje... Red je da Hrvatska i zemlje EU otvore svoje granice, da ih puste ka zapadu, jer je njih neko tamo uputio. Ovdje je politika velikih došla u škripac, gdje su oni, takodje i mi kolateralna šteta. Međutim, nove vlasti BiH su proglašene, pa se nadam da će ova migrantska kriza biti elegantno riješena, jer raniji sastav nije imao snage ni moći, da odradi ovaj posao.

ODGOVORITE