Dogovoreno: Braun u Partizanu!

Američki košarkaš do kraja nedelje stiže u Beograd, objavio je SOS kanal.  Stiglo pojačanje iz NBA: Braun i zvanično u Partizanu! Kоšarkaški klub Partizan posle Stefana Jankovića pojačao se još jednim igračem, a u pitanju Entoni Braun, bivši NBA igrač.

Košarka 23.10.2018 | 16:30
Dogovoreno: Braun u Partizanu!
Braun (26 godina) je bek-krilo, visok je 201 centimetar, težak 102 kilograma i studirao je na Stenford univerzitetu. Izabran je kao 34. pik Los Anđeles Lejkersa u drugom krugu 2015. godine.

Prethodne godine igrao je u razvojnoj ligi, u ekipi Ajove Vulvsa, a pred novu sezonu NBA lige nije uspeo da se nametne u ekipi Filadelfije.

U NBA ligi odigrao je 41 meč: LA Lejkers 29, Nju Orlensa 9, Orlando 2, Minesota 1.

Beogradski mediji spekulišu da Braun koštati Partizan 126.000 dolara do kraja sezone.



Partizan radi punom parom ovih dana. Posle Stefana Jankovića koji je u ponedeljak zvanično postao član crno-belih, to bi za nekoliko dana trebalo da uradi i Amerikanac Entoni Braun.

Kako je objavio autor emisije SOS koš, Vladan Tegeltija, ovaj 26-godišnji košarkaš dogovorio je uslove saradnje sa crno-belima i u Beograd bi trebalo da doputuje do kraja nedelje u društvu oca.

Ističe se i da je klub već rezervisao stan u kojem će Braun živeti, kao i to da će potpisati ugovor do kraja sezone. Ovaj momak koji igra na pozicijama dva i tri biće sedmi novajlija u timu Partizana u odnosu na prošlu sezonu.

Braun je diplomac univerziteta Stenford, a na draftu 2015. godine su ga kao 34. pika izabrali Los Anđelese Lejkersi. Tamo je odigrao jednu sezonu, a zatim je branio i boje Orlando Medžika, Minesote i Nju Orleansa.

U dosadašnjoj karijeri sakupio je 41 meč u NBA ligi sa prosečnim učinkom od 3,9 poena i 2,5 skokova. Prošle sezone je u Razvojnoj ligi nastupao za Ajova Enerdži gde je postizao 18,9 poena po utakmici.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Igor

23.10.2018 14:37

NBA - Razvojna liga - Partizan. Nešto mu je karijera krenula silaznom putanjom!

ODGOVORITE