EK - Čanak: Asvel je mnogo važna utakmica!

Trener Partizana Nenad Čanak izjavio je da je duel protiv Asvela u 4. kolu Evrokupa višestruko bitan, a posebno jer može da donese plasman u narednu fazu.

Košarka 22.10.2018 | 18:15
EK - Čanak: Asvel je mnogo važna utakmica!
Crno-beli su u negativnoj seriji od tri poraza na tri gostovanja (Mornar, Valensija, Krka) i sada je prilika da se ostvari trijumf na domaćem terenu.

Partizan trenutno ima skor 1-2, a francuski tim 2-1 u Grupi C Evrokupa.

Trener Partizana Nenad Čanak označio je predstojeći duel sa Asvelom kao utakmicu koja bi mogla da ima veliki značaj za konačan rasplet u Grupi C Evrokupa.

"Utakmica je veoma važna za obe ekipe jer može puno toga da donese po pitanju plasmana u narednu fazu Evrokupa. Dobar rezultat bi nam višestruko značio i daćemo sve od sebe da kroz 40 minuta košarke do njega i dođemo", rekao je Čanak za sajt kluba.

Crno-beli dočekuju rivala iz Francuske u utorak od 19 časova.

"Asvel je tim koji se zbog spleta okolnosti našao u šestom šeširu, inače spada među kvalitetnije ekipe u ovom takmičenju. Fizički su jaki, imaju puno iskusnih igrača koji u datom momentu mogu da na terenu naprave razliku", kazao je Čanak.

Kapiten Partizana, Novica Veličković, veruje u pobedu svog tima.

"Svesni smo kvaliteta protivnika i toga šta je potrebno da uradimo ako mislimo da ih savladamo. Verujem da smo u stanju da ponovimo neke od dobrih igara iz ove sezone i da pred našim navijačima zabeležimo važnu pobedu", naveo je Veličković.

Partizan posle tri kola Evrokupa ima jednu pobedu, a Asvel dve.

Utakmica između Partizana i Asvela igra se u utorak od 19 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

Evrokup, četvrto kolo:

utorak, 19.00 Partizan – Asvel
utorak, 20.30 Trento – Turk Telekom
sreda, 19.00 Zenit – Valensija

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar