Spartak otpustio trenera!

Trenera koji mu je doneo titulu posle 16 godina! Ruski fudbalski klub Spartak iz Moskve otpustio je trenera Masima Kareru zbog razočaravajućih rezultata na početku sezone.

Fudbal 22.10.2018 | 17:45
Spartak otpustio trenera!
Spartak je šesti na tabeli, sa jednim bodom iza ekipe koja je na drugom mestu, ali i sedam manje od vodećeg Zenita iz Sankt Peterburga.

Karera je otpušten nakon poraza od Ahmada na svom terenu 3:2 posle preokreta u nedelju, a uoči gostovanja Glazgov Rendžersima u u trećem kolu Lige Evrope u četvrtak.

"Rezultati prošle sezone su označeni nezadovoljavajućim jer nije ostvaren nijedan od postavljenih ciljeva. Rezultati i igra tima ove su pokazali da nema naznaka poboljšanja",piše se u saopštenju Spartaka.

Karera je vodio Spartak do prve titule posle 16 godina u prvoj sezoni na klupi tog kluba, ali posle toga nije imao zapaženih rezultata.

Prošlu je završio na trećem mestu u Rusiji, dok se ove nije plasirao u Ligu šampiona.

Karera je imao i loš odnos sa pojedinim fudbalerima, poput Denisa Glušakova i Andreja Ješčenka koji su odstranjeni u rezervni tim pošto su bili optuženi da su podržavali ismevanje trenera na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar